PBH
2021-04-02 6:54

Rian Baas: Springer van het jaar

Mark van der Horst benoemd tot Talent van het jaar

Utrechter Rian Baas is door de Polsstokbond Holland benoemd tot Springer van het jaar 2020.

In de jaarlijkse verkiezing bleef hij de medegenomineerden, Erwin Timmerarends en Reinier Overbeek voor.

Rian presteerde het, ondanks een lichte blessure aan het begin van het ingekorte seizoen, toch op een verdienstelijke derde plaats in het zeer sterk bezette 'de Samenwerking' puntenklassement te eindigen met een gemiddelde afstand van 20.23 meter. Daarnaast behaalde de springer van de Polsbroekerdamse polsstokvereniging 3 dagtitels in de wedstrijdcyclus van de Polsstokbond Holland.

Maar de echte kersen op de taart van deze verkiezing waren de verbeteringen van zijn persoonlijk record tot uiteindelijk 21.78 meter ( de tweede afstand ooit binnen het polsstokverspringen!) en zijn prolongatie van het Nederlands Kampioenschap, iets wat sinds 2009 niet meer voorkwam, met een afstand van 21.10.

Als herinnering van deze uitverkiezing ontving Rian een kleine bronzen springer.

Mark van der Horst: Talent van het jaar

Schoonhovenaar Mark van der Horst mag zich het talent van het jaar 2020 noemen.

Hij bleef Hidde van Dam en Laura Maaijen voor in deze verkiezing.

In zijn laatste jaar in de jongenscategorie ( t/m 15) presteerde Mark het om de tweede Hollandse jongensafstand ooit te springen met 19.79 meter. Hij won het 'de Samenwerking' jongensklassement met een gemiddelde afstand van 18.38 meter en werd derde op het in het Friese Bergum gesprongen NK. Zijn persoonlijke hoogtepunt was de Hollandse Titel die de springer van polsstokclub de Vlist behaalde op het in Jaarsveld versprongen HK.

Polsstokverspringers maken zich op voor seizoen 2021.

Na het door Corona geteisterde seizoen 2020 staan de springers en verenigingen te springen om aan een relatief normaal seizoen 2021 te beginnen. Of het weer terug naar normaal kan, ligt voor een groot gedeelte aan de genomen en nog te nemen anticorona maatregelen zoals voorgeschreven door landelijke en lokale overheden. De verenigingen zijn in ieder geval druk bezig om de accommodaties weer gereed te maken voor de buitentrainingen, die begin april weer zullen starten en natuurlijk het polsstokseizoen zelf waarvan de start staat gepland op 8 mei in Polsbroekerdam.

Actuele informatie over de start van het seizoen kunt u vinden op de website van de polsstokbond Holland: www.pbholland.nl .