Stichtse Vecht
2021-07-18 22:12


Polsstokspringster Groothedde blinkt uit in KockengenDit weekend werd er een complete wedstrijdcyclus afgewerkt op de schansen van Kockengen. Demi Groothedde uit Jaarsveld stal de show door met een ware circusact de hoofdprijs te pakken.

Haar sprong ging tergend langzaam naar het dode punt en ze leek deze niet te gaan halen. Toeschouwers noteerden al een golfje voor een natsprong, maar Groothedde dacht daar anders over. Ze draaide om de polsstok en met enkele ferme rukken wist ze deze over het dode punt te bewegen. Precies genoeg om tijd te hebben om naar de top te klimmen en te landen op een formidabele afstand van 15,92 meter. Goed voor een seizoensrecord bij de Dames en ook voldoende om de leiding in het klassement over te nemen en het gele leiderstricot bij de volgende wedstrijd aan te mogen trekken.

Laura Maaijen (Haastrecht), altijd sterk in Kockengen, werd fraai tweede met vijf dikke 14 meter sprongen en Fabienne Overbeek (Benschop) eiste de derde plaats op.

Jaco de Groot (Kamerik) was, als vanouds, afgetekend de sterkste van de avond. Met 21,02 meter zette hij een zeer sterke afstand neer. 21 meter blijft een, voor het polsstokverspringen, magische afstand. De Groot slechtte deze grens al weer voor de 42ste keer in zijn carrière. Het zijn indrukwekkende cijfers. Wouter van Midden uit Vlist en Paul van Meijeren uit Zegveld werden tweede en derde.

Een speciale vermelding verdient Gerwin van Vliet (Woerden). Hij werd vierde en verbeterde tijdens de wedstrijd twee maal zijn persoonlijke record. Een record wat stamde uit 2008! Dat hij, 13 jaar na dato, in staat is om voor het eerst van zijn leven verder te springen dan 19 meter is uniek en maakt het polsstokverspringen ook tot zo'n bijzondere, bijna verslavende, sport. Elke sprong, ook als je je record al dertien jaar niet hebt verbeterd, kan ineens leiden tot een fantastisch nieuw hoogtepunt. Een verwachting/ hoop die elke springer drijft in deze sport.