Zegveld
2021-08-22 16:29


BoerBert Bokaal 21 augustus 2021Het einde van dit polsstokseizoen nadert en dat betekent ook dat het Nederlands Kampioenschap er weer aankomt. Het is dringen in de bovenste regionen van het klassement, want iedereen wil natuurlijk dat felbegeerde NK ticket bemachtigen. De BoerBert Bokaal was dan ook voor vele springers een uitgelegen kans om eens flink boven zichzelf uit te stijgen en hun klassement te verbeteren. De goede weersomstandigheden en het fanatisme van de springers waren de juiste ingrediënten voor een topwedstrijd.

De senioren maakten er een spannende wedstrijd van. Het duurde even voor de 20-meter grens werd doorbroken. Jaco de Groot (Woerden), tevens mede-eigenaar van wedstrijdsponsor BoerBert, bereikte met zijn tweede sprong een afstand van 20.17m en ging daarmee als koploper de finale in. Door de snel invallende duisternis kon er 1 finalesprong gemaakt worden en de springers maakten zich dan ook op om nog één keer te pieken die avond. Erwin Timmerarends (Bodegraven) kon het beste met de druk omgaan en sprong zich naar de 1e plaats met een afstand van 20.34m. Jaco werd zo doorverwezen naar de 2e plaats en Rian Baas (Utrecht) eiste, met een zeer stabiele wedstrijd, de 3e plaats op. Helaas kon Wouter van Midden (Vlist) in deze wedstrijd geen potten breken, nadat hij afgelopen woensdag voor het eerst in zijn leven de 21-meter grens passeerde.

Bij de dames is er al het gehele seizoen een strijd gaande tussen 3 springsters in de top van het klassement. Het klassementleidershirt is al verschillende keren van draagster gewisseld en ook deze wedstrijd zou de strijd weer losbarsten. Laura Maaijen (Haastrecht) liet zien dat er met haar rekening gehouden dient te worden. In haar finalesprong eiste zij de 1e plaats in de wedstrijd op door een mooie afstand van 14.55m te noteren. Klassementleidster Demi Groothedde (Jaarsveld) werd 2e en gaf weinig toe met haar afstand van 14.42m. Joriene Baas (Oudewater) completeerde het podium met een afstand van 13.95m.

Als toeschouwer kun je soms wel eens denken dat het bepaalde springers wel erg makkelijk afgaat. Toch is dat slechts schijn, want iedere sprong is weer een uitdaging op zich. Dat maakt de sport ook zo mooi, want vooraf kun je nooit met zekerheid zeggen wie de wedstrijd gaat winnen. Zo was het Guus Hoogland (Montfoort) die eens flink uithaalde in zijn tweede sprong. Hij benaderde zijn dit jaar gesprongen persoonlijke record en met een afstand van 18.57m pakte hij de dagwinst bij de junioren. Reinier Overbeek (Benschop) probeerde hier nog aan voorbij te gaan, maar moest na 18.29m te hebben gesprongen genoegen nemen met een 2e plek. Jorn Kamphof (Linschoten) sprong in een seizoensrecord van 17.15m naar de 3e plek.

In de categorie ‘meisjes’ laat 1 springster al het gehele jaar zien dat er voor de concurrentie niets te halen valt als zij mee springt. Suzanne Mulder (Vlist) wist deze BoerBert Bokaal dan ook weer dik te winnen. Middels de aanloopsnelheid die zij heeft kan zij de stok veel verder in het water zetten dan haar concurrentie, wat haar helpt om verre sprongen te maken. Uiteindelijk landde ze op een afstand van 14.56m in het zandbed, wat genoeg was voor de 1e plaats. Daarachter was er wel een mooie strijd ontstaan wie er nog meer mee zou gaan naar de finale. Thalina van der Wind (Snelrewaard) deed dappere pogingen om de koppositie over te nemen, maar bleef steken op de 2e plaats met een afstand van 13.58m. Lieke Stolwijk (Bodegraven), die een thuiswedstrijd sprong in Zegveld werd 2e met een afstand van 13.25m. Zij stijgt ook naar de derde plek in het algemeen klassement en hoopt dat NK-ticket te bemachtigen.