PBH Wedstrijd opzet commissie
2022-05-05 19:28


Belangrijke wijzigingen in de wedstrijdkalender voor het komende seizoen:Op zaterdag (en een enkele keer op vrijdagavond) worden er wedstrijden georganiseerd voor de 1e, 2e en een nieuwe 3e (talenten) klasse voor springers tot 16 jaar, dus alleen meisjes en een aantal jongens, tegelijk met de jeugdwedstrijd.

Doordeweeks worden -meestal op woensdag- wedstrijden georganiseerd: 1 x per 3 weken is er een avondwedstrijd, in de maand augustus zijn er wat meer wedstrijden, omdat dan op zaterdag de *bijzondere wedstrijden zijn.

De verdeling van de doordeweekse wedstrijden is als volgt:

- 1e klasse Topspringers

- alle (2e en 3e klasse) springers uit Regio Noord (Linschoten, Stichtse Vecht en Zegveld)

- alle (2e en 3e klasse) springers regio Zuid (Jaarsveld, Polsbroekerdam en Vlist)

Als je wil weten in welke klasse/groep je (voorlopig) bent ingedeeld, dan kan je dat zien onder je eigen gegevens op je persoonlijke pagina. De definitieve verdeling wordt ca 2 weken voorafgaande aan het seizoen gemaakt, als de springers zich hebben aangemeld via de aanmeldlink die inmiddels aan de actieve springers verzonden.

Voor de jeugd zijn de wedstrijden alleen op zaterdag.

Het NFM is de 1e zaterdag van augustus, het HK de 3e zaterdag van augustus, het JNK de 4e zaterdag van augustus en het NK de 1e zaterdag van september.

Promotie Degradatie

1e P/D 4 juni (5 wedstrijden)

2e P/D 25 juni (4 wedstrijden)

3e P/D 16 juli (4 wedstrijden)

4e P/D 17 augustus (6 wedstrijden)

Licentie springen

12 mei, 2 juni, 23 juni, 12 juli, 11 augustus

Indien nodig extra licentiemoment 22 augustus

Licentie is in principe op de accommodatie waar op zaterdag de wedstrijd is. Als er weinig aanmeldingen zijn en het beter uitkomt, kan in overleg voor een andere accommodatie worden gekozen.


Deelname bijzondere wedstrijdenTweekamp:

De deelnemerslijst wordt bekend gemaakt op zaterdag 25 juni op basis van het aantal gesprongen wedstrijden die op dat moment meetellen voor het klassement ⁃ als alles doorgaat is het de 9e wedstrijd, en zullen daarvan 6 wedstrijden meetellen.

Hollands Kampioenschap:

De deelnemerslijst wordt bekend gemaakt na de wedstrijd van 17 augustus.

Nederlands Kampioenschap:

De deelnemerslijst wordt bekend gemaakt na de wedstrijd van 26 augustus, op basis van het in elkaar geschoven klassement van de PBH en het FLB, met een minimum van 6 springers bij de Senioren en 3 springers bij de Dames, Junioren, Meisjes en Jongens per district.