bericht pers
2022-06-19 12:00

Polsstokverspringers maken er een spannende strijd van in Kockengen

KOCKENGEN Een harde en aantrekkende wind uit het Noordoosten zorgde zaterdagavond voor buitengewoon moeilijke springomstandigheden in Kockengen. De sporters maakten er desondanks in alle categorieën een boeiende strijd van.

Thomas van Midden uit Vlist sprong drie centimeter minder ver en werd daarmee tweede. Op de voet gevolgd door Erwin Timmerarends (Bodegraven). Zijn 18,97 meter was goed voor de derde plaats. Bij de Dames was het al even spannend. Kimberly Slootjes ⁃ Engelhard uit Haastrecht, recent gepromoveerd naar de eerste klasse, leek de laatste wedstrijden wat minder in vorm. In Kockengen vond ze de ontspanning in haar sprongen terug. Een mooie 14,64 meter en de titel waren haar deel. Demi Groothedde uit Jaarsveld lijkt hersteld van haar ribblessure. Zij werd tweede met een afstand van 14,57 meter. Laura Maaien uit Haastrecht werd derde met 14,14 meter.

Reinier Overbeek uit Benschop evenaarde in Kockengen al eens zijn Nederlandse record. Hij bouwt het seizoen rustig op naar de finalemaand augustus. Ondertussen springt hij gemakkelijk en technisch subliem naar mooie afstanden en wint ook nu gewoon nog zijn wedstrijdjes. Harmen Timmerarends uit Montfoort werd tweede, Hidde van Dam (ook uit Montfoort) legde beslag op de derde prijs.

Zoals zo vaak is de jongenscategorie ook dit jaar weer een genot om te volgen. De jeugdige springers (t/m 16 jaar) zwepen elkaar elke wedstrijd weer op naar verre afstanden. En ook nu leek de wind hen amper te deren. Tijdens de wedstrijd was het stuivertje wisselen en ging het steeds verder. Wessel Schenk uit Schoonhoven was uiteindelijk de beste met een afstand van 16,59 meter. Karsten Klarenbeek uit Haastrecht werd tweede met 15,44 meter en Jonathan Timmerarends (Montfoort) derde met 16,36 meter.

Thuisspringster Nikita van Dijk (Kamerik) leek de wedstrijd bij de Meisjes te gaan winnen. Haar 13,01 meter was voor haar een seizoensrecord en dat was onder deze weersomstandigheden een puike prestatie. In haar laatste finalesprong was het echter toch weer Thalina van der Wind (Snelrewaard) die met de hoofdprijs aan de haal ging. Al weer haar derde dagoverwinning op rij. De afstand was 13,28 meter. Gemma van Oosterom uit Woerdense Verlaat ging als eerste de finale in, zag de andere twee finalisten over haar beste sprong heen gaan en werd derde met 12,87 meter.

Er werd zaterdag de hele dag gesprongen in Kockengen. Zo was er in de ochtend een jeugdwedstrijd en een derde klasse wedstrijd. En in de middag was de tweede klasse aan de beurt. In de ochtend ⁃ toen de wind nog amper een rol speelde ⁃ werden er veel records gebroken.