Zegveld
2022-07-10 14:05


Spannende strijd in Zegveld tussen de polsstokspringers op een zomerachtige zaterdagavondWat was het zaterdagavond, waarin gesprongen werd om de Boer Bert Bokaal, een buitengewoon spannende wedstrijd. De weersomstandigheden waren goed, de accommodatie was er klaar voor en ook de springers konden niet wachten om hun sprongen te maken. Elke centimeter telt, zo bleek wel achteraf!

Bij de Senioren was het Rian Baas (Gouda) die de wedstrijd naar zijn hand zette. Al in zijn tweede sprong liet hij zien over welke kwaliteiten hij beschikt en maakte hij zijn favorietenrol waar. Met 20,37 meter sprong hij veruit de verste afstand van de avond. Achter hem maakte thuisspringer en publiekslieveling Wijnan van Ingen (Zegveld) met een nieuw PR van 19,72 meter en Jaco de Groot (Kamerik) met 19,52 meter het podium compleet.

Bij de Dames was de strijd om de 1e plek een stuk spannender. Laura Maaijen (Haastrecht) sprong in haar eerste sprong al 14,71 meter. Tot aan de finale was er verder geen dame die aan deze afstand kon tippen. Totdat Joriene Baas (Oudewater) in haar laatste sprong ook 14,71 meter sprong en daarmee exact dezelfde afstand neerzette als Laura Maaijen. Omdat de tweede afstand van Laura Maaijen verder was dan die van Joriene, mocht zij de Boer Bert Bokaal uiteindelijk mee naar huis nemen. Suzanne Mulder (Vlist) completeerde het podium met een afstand van 14,10 meter.

Bij de Junioren was de spanning ook om te snijden. Mark van der Horst (Schoonhoven) begon de wedstrijd goed met een afstand van 18,23 meter. Hidde van Dam (Montfoort) zette echter in zijn derde sprong een dikke afstand neer van maar liefst 19,48 meter. Zelfs voor Reinier Overbeek, de huidige leider in het ABZ De Samenwerking Klassement, bleek deze afstand niet overbrugbaar. Hij greep met een afstand van 19,44 meter net naast de eerste plek. Een verschil van maar 4 centimeter!

Bij de jongens was er voornamelijk één man lekker op dreef: Harmen Bogaard (Polsbroek). Maar liefst twee keer wist hij deze avond zijn persoonlijke record te verbreken. Uiteindelijk pakte hij met 17,39 meter met overmacht de eerste plek. Achter hem wisten Karsten Klarenbeek (Haastrecht) en Wessel Schenk (Schoonhoven) respectievelijk de tweede en derde plek te bemachtigen.

De meisjes maakten er dit keer een spannende strijd van. Lieke Stolwijk (Bodegraven) opende haar wedstrijd met een afstand van 13,41 meter. Thalina van der Wind (Snelrewaard) had daar gelijk een antwoord op met een sprong van 13,43 meter. Lieke sprong daarentegen in haar tweede sprong 13,44 meter, oftewel precies één centimeter verder! In haar eerste finalesprong zat Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) goed in de stok en sprong ze een prachtige afstand van 13,45. Weer één centimeter verder dan de nummer van twee, Lieke Stolwijk. Echter maakte Lieke in haar allerlaatste sprong aan alle onzekerheid een eind. Met een fantastische sprong van 15,05 meter pakte ze met overtuiging de eerste plek!

Volgende week zaterdag 14:30 uur zal er gesprongen worden in Linschoten om de Van Vliet Caravans Cup.