Linschoten
2022-07-17 19:21


Perfecte weersomstandigheden leiden tot verre afstanden in LinschotenAfgelopen zaterdag werd er in Linschoten om de Van Vliet Caravans Cup gesprongen. Met mooi weer en de wind recht in de rug waren de omstandigheden zeer goed en dat bleek ook uit de afstanden die genoteerd werden.

Bij de Senioren wist Jaco de Groot (Kamerik) in de eerste ronde al tot een 19.97m te komen. Met 19.47m kwam Erwin Timmerarends (Bodegraven) op de derde plek. Rian Baas (Gouda) stak er met kop en schouders bovenuit en pakte met 21.29m de eerste plek, de verste afstand dit jaar door een senior gesprongen.

De Dames zorgden voor een spannende wedstrijd. In de voorrondes sprong Julia van Eijk (Haastrecht) een knappe 14.02m, waarmee ze derde werd. Suzanne Mulder (Vlist) sprong 15.34m, maar werd overtroefd door Kimberley Slootjes (Haastrecht) die met een finalesprong van 15.36m de Van Vliet Caravans Cup mee naar huis nam.

Ook in de Junioren categorie was het een spannende strijd. In de voorronde sprong Hidde van Dam (Montfoort) een afstand van 19.55m, waarmee hij uiteindelijk de tweede plek pakte. Harmen Timmerarends (Montfoort) sprong een nieuw persoonlijk record van 19.36m en werd derde. Mark van der Horst (Schoonhoven) stond op een derde plaats met een afstand van 18.01m toen de finale begon. Maar in zijn laatste sprong verpulverde hij zowel zijn persoonlijk record als het schansrecord met een afstand van 20.88m, waarmee hij de wedstrijd heeft gewonnen.

Bij de Jongens regende het de hele wedstrijd persoonlijk records. Rick van der Wind (Linschoten) en Ferran Houdijk (Polsbroek) sprongen persoonlijke records van respectievelijk 16.18m en 16.62m. Deze afstanden waren echter niet genoeg voor de finale. Wessel Schenk (Schoonhoven) wist zijn P.R. maar liefst drie keer te verbeteren en kwam tot een afstand van 18.16m, waarmee hij derde werd. Jonathan Timmerarends (Montfoort) verbeterde zijn P.R. al in de eerste sprong tot 18.32m. Met deze afstand pakte hij de tweede plek. Klassementsleider Harmen Boogaard (Polsbroek) sprong twee keer een nieuw P.R. en kwam met een verre sprong van 18.59m op de hoogste plaats op het podium te staan.

Ook bij de meisjes werd er ver gesprongen. Nikita van Dijk (Kamerik) verbeterde haar P.R. met een afstand van 13.65m en werd daarmee knap derde. Lieke Stolwijk (Bodegraven) zette een afstand van 13.98m neer. Dit was echter niet genoeg voor de eerste prijs, die door Thalina van der Wind (Snelrewaard) met een afstand van 14.07m werd gewonnen.

Al deze verre afstanden beloven veel goeds voor het Nederlands Kampioenschap dat op 3 september in Linschoten gesprongen zal worden. Maar eerst worden er nog reguliere wedstrijden gesprongen, waarvan de eerstvolgende op 23 juli om 14:30 in Polsbroekerdam is.