PBH
2024-03-26 15:10


Genomineerden Talent van het jaarGemma OosteromZe maakt in 2023 de verste sprong in haar categorie. Ze wint met overmacht het Hollands klassement. Vorig jaar was ze ook genomineerd zonder dat ze ook maar 1 titel gewonnen had, maar nu wint ze 18 dagtitels! Ze wordt Hollands Kampioene, maar 2 weken later zelfs Nederlands Kampioene met een prachtige 15-metersprong. En ze mag nog 2 jaar … De beste meisjesspringster van Nederland is lid van polsstokclub Zegveld en heet: Gemma van Oosterom!


Harmen BogaardHij wint maar liefst 17 wedstrijden. Hij plaatst zich ook als 1e voor de NFM-finale maar hoe hij daarin gevlamd zou hebben zullen we nooit weten. Net als vorig jaar: geen Hollands Kampioen, en dus nog geen grote prijs. Maar net als vorig jaar maakt het NK alles goed. Op het beslissende moment klimt hij de polsstok stil, stuurt hem kaarsrecht naar de overkant en overklast iedereen met een p.r. en schansrecord van 19.27 m – deze mooiste sprong van het NK wordt gemaakt door: Harmen Bogaard!


Isabel OverbeekZe verbetert haar p.r. in totaal met 90 centimeter. In haar 2e seizoen op de grote schans wint ze toch mooi 2 wedstrijden, en wordt ze 3e in het eindklassement. Als enige Hollandse meisje plaatst ze zich voor de NFM-finale. Op het Hollands Kampioenschap wint ze zilver, en bij het Nederlands Kampioenschap verrast ze met een nieuw p.r. van 14.08 m en een fraaie 5e plaats. In Friesland krijgen ze al stress van haar achternaam maar wij zijn enorm blij met: Isabel Overbeek!