PBH
2024-03-26 15:10


Genomineerden Springer van het jaarErwin TimmerarendsHij won meer dan de helft van zijn wedstrijden. Vanaf begin juli tot half augustus zelfs 7 op een rij, met gemiddeld ruim 21 m. Maar bij het HK komt hij in een bloedstollende finale precies 1 centimeter tekort! Wel had hij al een nieuw p.r. op zak en zijn beste klassement ooit, maar de echte hoofdprijs moet op het NK gewonnen worden. Dat hij kan presteren onder druk komt erg goed uit. Hij plaatst zich pas in zijn 3e sprong voor de finale, maar als het moet, dan doet ‘ie het: zijn laatste finalesprong wordt de winnende, eindelijk de Nederlandse seniorentitel voor: Erwin Timmerarends!


Joriene BaasZe was talent van het jaar in 2014, maar pas 9 jaar later komt er uit wat erin zat! Ze springt 3 keer een p.r. En als timing alles is, dan is dit een echte topper: ze wint 1 wedstrijd, maar dat is dan wel het HK, met een prachtig nieuw p.r. van 16,27 – ze is DE verrassing van het toernooi. Ze springt haar beste klassement ooit, gemiddeld 15,25 meter. En met dat klassement gaat ze zich eindelijk, als 5e Hollandse dame, plaatsen voor het NK. En dat hebben de andere dames geweten! Aan het eind van de wedstrijd staat ze op het erepodium – timing is alles voor: Joriene Baas!


Tessa KramerZe heeft een aanloop waar de andere dames een puntje aan kunnen zuigen. Wel moet ze even op gang komen - onze schansen zijn dan ook nieuw voor haar. Maar juni wordt vervolgens een supermaand: ze wint 5 van de 6 wedstrijden met gemiddeld bijna 16,5 meter. Daarbij 2 sprongen van 17,25: een dik p.r. maar ook in de buurt van het Hollands record! OK, de timing van topsprongen kan beter maar ze springt wel mooi haar beste klassement ooit en vooral: een nieuw Hollands klassementsrecord! In seizoen 2023 krijgt onze damesgroep echt een boost, zeker door de inbreng van: Tessa Kramer!