2005-07-10 17:06

Junioren domineren bij polsstokverspringen

Bij de elfde wedstrijd polsstokverspringen sprongen de junioren, afgelopen zaterdag in Polsbroekerdam, voor de zesde keer alweer dit seizoen, verder dan de senioren

Slechts twee persoonlijke records vielen er deze middag te noteren, en die kwamen dan ook beiden uit de junioren-groep. Het begon met eerstejaars junior Christiaan Spruit, uit Snelrewaard, die zijn persoonlijk aanscherpte tot 16.16m, en daar mee op een haar na de finale miste. Die werd wel gehaald door Gerwin van Vliet, uit Woerden, die met 16.29m derde werd. Cornelis de Bruijn, uit Lopik, die zijn één week oude persoonlijk record opnieuw verbeterde, en het nu tot een hele mooie 17.29m bracht, werd tweede. En met de verste afstand van de middag van 17.44m werd Jaco de Groot opnieuw de dagwinnaar. “Natuurlijk het is geen 18m waar het publiek op zit te wachten, maar ja het is wel de verste sprong van de middag, en daar ben ik gewoon hartstikke blij mee“ aldus de 19-jarige springer uit Kamerik.

Erik Bos, uit Waarder, werd met 17.27m winnaar in de senioren-groep. Hij werd op de voet gevolgd door Theo van Kooten, uit Driebruggen, die met een hele keurige 17.23m tweede werd. Met 16.99m werd Tino Leliveld, uit Bodegraven, derde. Remco van de Berg, uit Lopikerkapel, maakte met 16.46m (een vijfde plek) na twee jaar een uitstekende rentree.

Nog nooit had Anthony Lekkerkerker, uit IJsselstein, zich in de finale weten te springen. Maar afgelopen zaterdag lukte hem dat wel en werd hij, verrassend in de jongengs-groep, met 13.03m uiteindelijk derde. Floris de With, uit Benschop, werd met 13.13m tweede. En Jan-Willem de Groot, uit Kamerik, pakte met een hele mooie 14.73m de titel.

Margriet Kamphof pakte met 13.71m opnieuw de titel bij de dames. Met 13.23m werd Wendy Helmes ,uit IJsselstein, (pas 13 jaar) tweede. De derde plek ging met 12.96m naar Carla Bos uit Bodegraven.

Volgende week is er weer polsstokverspringen, dan vanuit Jaarsveld.

Op de hier onder genoemde locaties staan een aantal hoge resolutie foto's. Bij eventuele publicatie wordt een referentie naar onze website (als in 'foto: www.pbholland.com') gewaardeerd.

Jaco de Groot uit Kamerik weer de beste

Het zandbed lijkt te kort voor Cornelis de Bruijn uit Lopik. Hij haalt uit met prachtig nieuw persoonlijk record (17.29 meter)