2005-07-25 18:03

Liesbeth de With dicht bij veertien meter

POLSBROEKERDAM – Een poosje terug vertelde Liesbeth de With dat zij deze zomer verder wilde springen dan veertien meter.

Dat was nadat het nichtje van de vroegere kampioen Aart de With uit Benschop begin juni in Polsbroekerdam tot een afstand van 13.31 meter kwam. Daarna wilde het niet meer met Liesbeth de With (17). Maar zaterdagavond in de wedstrijd in Polsbroekerdam liet zij in de tweede omloop een uitstekende sprong van13.97 meter opmeten. Dat bleek later ook de winnende afstand.

Opvallend bij het damesspringen was dat Margriet Kamphof, leidster in het puntenklassement, de finale niet haalde. Carla Bos (Bodegraven) werd met een prima sprong van 12.93 meter tweede en Carolien de Groot, tegenwoordig wonend in Enschede, eindigde met 12.50 meter op de derde plaats.

Bij de senioren veranderde er niets aan de kop van het klassement. Wel verbeterden Theo van Kooten en Erik Bos hun posities met sprongen van resp. 17.52 en 16.99 meter. Remco van den Berg bereikte met een afstand van 17.03 meter eveneens de finale, maar moest die door een blessure aan zich voorbij laten gaan. Ook de Woerdenaar Bert-Jan van Vliet viel geblesseerd uit. De Bodegraver Tino Leliveld ontbrak.

Bij de junioren was nationale recordhouder Jaco de Groot weer een klasse apart. In de voorronde haalde de Kameriker al een afstand van 17.74 meter waardoor hij in het klassement al meer dan achttien meter op de concurrenten voor staat. In de finale verbeterde De Groot zich tweemaal. Eerst sprong hij de pols uitklimmend 17.77 meter en later 17.97 meter. Bastiaan de Bruijn uit Lopik werd tweede met 16.35 meter en zijn broer Cornelis derde met 16.21 meter. Gerwin van Vliet haalde met 16.03 de finale niet.

Goed werd er gesprongen in de junioren B-groep met een eerste plaats en persoonlijk record voor Dennis Snoek (Benschop) met 14.54 meter en een tweede plaats en evenaring van zijn persoonlijk record van 14.16 meter door Niels Koetsier (Waddinxveen).

Bij de jongens versterkte Jan-Willem de Groot (Kamerik) zijn positie met een winnende sprong van 15.52 meter. Hij werd gevolgd door Corne Spruit (Snelrewaard) met 14.51 meter en Gustian Roskam (Oudewater) met 13.50 meter.

Op woensdag avond 27 juli is er een inhaalwedstrijd in Polsbroekerdam en op zaterdag 30 juli gaan de Hollandse springers naar de NFM in het Friese It Heidenskip. Dit is een fierljepmanifestatie waaraan ook andere springers uit Nederland kunnen meedoen.