2005-07-28 20:49

Het NFM staat voor de deur!

In de springwereld zijn er een aantal belangrijke wedstrijden per seizoen. Natuurlijk het NK, het Bondskampioenschap (HK/FK), de speciale wedstrijden per vereniging, maar ook het NFM (Nederlands Fierljep Manifestatie).

Deze wedstrijd is heel speciaal, niet alleen vanwege de sfeer die daar altijd hangt, maar zeker ook door het feit dat er vrije inschrijving is. Iedereen mag dus meedoen!
Dit jaar belooft deze wedstrijd weer een enorm spektakel te worden. Zeker voor de Hollanders, aangezien we flink in niveau in het groeien zijn. Er is veel talent op het moment, waardoor er ineens onverwachte topsprongen kunnen vallen.
Menig persoonlijk record zal sneuvelen, dat is iets wat zeker is.

Het NFM vindt elk jaar in It Heidenskip plaats, op de laatste zaterdag in juli. Dit jaar op de 30ste. Deze wedstrijd is opgebouwd uit 2 voorrondes en een finaleronde. Wat samen een fierljepfestijn voor een volle dag vormt. De eerste ronde begint om 10:00 uur in de morgen en eindigt met de finaleronde om 19:00 uur. In elke voorronde moet er een limiet afstand worden gesprongen om de volgende ronde te halen.
Dit limietschema is:
Categorie1e voorronde2e voorrondeAantal finalisten
Jongens12 meter15 meter6
Dames11 meter13 meter6
Junioren13 meter16 meter7
Senioren14 meter17 meter12
Veteranengeen15 meter5
Dit spreekt verder eigenlijk wel voor zich, op het moment dat je de limiet haalt ben je door naar de volgende ronde. Al spring je in de eerste voorronde de limiet van de tweede zit je ook al automatisch in de finale. Op het moment dat er niet genoeg finalisten zijn, dan wordt de finale verder opgevuld met de hoogst geklasseerde springers zodat die de limiet niet haalden.

Die finale is een wedstrijd op zichzelf, waarin al talloze records versprongen zijn. Degene die het meest in herinnering ligt bij de meeste onder ons is ongetwijfeld het Hollandse record van Margriet Kamphof.
Deze wedstrijd is het toonbeeld van sfeer en gezelligheid met een helemaal volle heuvel. Wat toont dat het fierljeppen leeft in Nederland.

Dit gaan we de komende periode doorzetten. Dus nodig allemaal mensen uit voor de wedstrijden van 20 augustus in Linschoten en 27 augustus in Polsbroekerdam, zodat we daar ook een geweldig spektakel kunnen verwachten!

Tot op de schansen,

Floris van Elzakker