2006-07-17 18:29

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd polsstokspringen in Jaarsveld

Het was weer een heerlijke zaterdag middag. Achttien springers meldden zich bij Cora aan. Zij gingen dit keer strijden om de Eikelenboombokaal.

Door Jeannette van Schaik

De eerste ronde was nog niet zo spannend. Er stond aardig wat wind en er gingen ook 8 springers nat. Helemaal niet erg, er waren wederom drie rondes, dus drie kansen.

Geert Brokking wist in de eerste ronde de koppositie te pakken met een sprong van 7.22 meter, waarop Johnny Haars antwoordde met een 7.20 meter. In de tweede ronde was het wederom Martijn van Schaik die de leiding nam met een 7.57 meter sprong.

Na zeven sprongen was daar de verassing van de dag. Jordin Maton had de wind in zijn voordeel, hij stond even stil, en zag dus kans om aardig wat slagen te klimmen. Hij zette een prima nieuw pr neer van 8.00 meter. Niemand was het die hem de eerste plek afnam en hij ging dus met de eerste prijs en een bos bloemen in zijn tas naar huis toe.

Het bleef echter wel tot het einde toe spannend. Johnny Haars had in de laatste sprong van de wedstrijd nog een mooie 7.62 meter in petto. Hij won daarmee de tweede prijs.

Martin van Schaik werd uiteindelijk derde met zijn 7.57 meter.

Bij de jeugd t/m 9 jaar was het weer Willeke Schalij die met de eerst prijs en een bos bloemen naar huis ging. Zij bleek de sterkste te zijn met een afstand van 6.13 meter.

Ook Gerben van Schaik wist een nieuw pr te springen van 5.74 meter, waarmee hij op de tweede plaats kwam.

Zo was het weer aardig spannend. Vooral bij de jeugd va 10 jaar. Zij geven elkaar niet veel toe. Ook bij de jeugd hebben ze door dat de stok op scherp zetten en een supersprong maken, of het bekopen met een nat pak, er gewoon bij hoort. Als je met een sprong onder de 7.50 meter al niet meer in de prijzen valt moet je ook wel. Zo zie je maar weer de jeugd gaat ontzettend goed. Ga zo door springers/sters!

De volgende wedstrijd is alweer as woensdag in Vlist. Het is een avondwedstrijd en het begint om 19.00 uur. We hopen jullie allemaal weer te zien. Als het kan in jullie jeppieshirt of in een gewoon wit t-shirt. Zorg er in ieder geval wel voor dat je een shirt en een broekje aanhebt. Het is namelijk, ook al is het nog zo warm, niet de bedoeling dat er in badkleding gesprongen word.