2006-07-23 15:05

Polsstokverspringers verleggen grenzen

Op de uitstekend geprepareerde accommodatie van afdeling Vlist, waar afgelopen zaterdag gestreden werd om de Bert Hertogbokaal, gingen de springers er helemaal voor en toonden zij het talrijke publiek een topwedstrijd

Herman, . Zestien 17m sprongen, zes keer over de 18m en bovendien twee keer een 19m, en dat allemaal in één wedstrijd, het was werkelijk een fantastische avond.

Erik Bos, lukte het als derde Hollandse springer de 19m grens te passeren. In de finale sprong hij een fantastisch nieuw p.r. van 19.03m. En toch was het niet genoeg voor de overwinning bij de senioren, want Remco van de Berg haalde een huzarenstuk uit!

Al in de voorronde verbeterde de 26 jarige Lopiker zijn vier jaar oude p.r., en bracht het op 18.25m. In zijn laatste sprong echter verpulverde hij ook die afstand en werd met 19.11m de glorieuze winnaar.“En dat pas in mijn vijfde wedstrijd van dit seizoen, dit smaakt naar meer“, sprak de dolblije winnaar

Erik vatte het allemaal erg sportief op, en kon er zelfs nog wel de humor van inzien. “Ik ben natuurlijk zeer tevreden met mijn nieuwe p.r. en het is fantastisch voor het polsstokverspringen dat we ook in de breedte goed presteren“. “Bovendien kan ik nu als eerste springer in de geschiedenis zeggen dat ik met een 19m sprong tweede ben geworden“ aldus de 31 jarige springer uit Waarder. Met 17.94m pakte Theo van Kooten uit Driebruggen de derde plek.

Bij de junioren ging de titel met een schitterende 18.92m naar Jaco de Groot. En toch liep hij er na de wedstrijd wat teleurgesteld bij. “Ja deze avond had ik misschien wel een 20m sprong kunnen laten zien, want in mijn laatste sprong (18.45m) zat ik echt voor deze afstand in de stok, maar doordat er bij mijn uitsprong van alles mis ging klapte ik nu zomaar op het zandbed en dat scheelde me denk ik anderhalve meter“ sprak de 20 jarige springer uit Kamerik.

Met een nieuw p.r. van 16.56m ging het zilver naar Tjeerd Kiers uit Linschoten. Jan Willem de Groot pakte met 16.29m het brons.

Ook in de jongensgroep werd er uitstekend gepresteerd. Gustian Roskam uit Oudewater pakte daar met 15.72m de eerste plaats. De tweede plaats was voor Anthony Lekkerkerker uit IJsselstein, die deze avond zijn p.r. maar liefst twee keer verbeterde en het uiteindelijk op 14.99 bracht. Ook de dertienjarige Dennis van Zelderen uit Lopik verbeterde zijn p.r. en werd met 14.80m derde.

Na 14.03m in de voorronde pakte Carla Bos met een fantastisch nieuw p.r. van 14.30m voor het eerst dit seizoen de titel bij de dames. “Ik zat al een tijdje tegen de 14m aan te hikken en vanavond ga ik er dan gelijk twee keer overheen, dat is natuurlijk geweldig“ aldus de 25 jarige springster uit Bodegraven. De tweede plaats was met 13.65m voor Margriet Kamphof uit Linschoten. Met een prachtig nieuw p.r. van 13.52m sprong Carolien de Groot uit Enschede zich naar de derde plaats.

Volgende week gaan de springers naar It-Heidenskip alwaar de Nationale Fierljep Manifestatie wordt versprongen.

Op de hier onder genoemde locaties staan een aantal hoge resolutie foto's. Bij eventuele publicatie wordt een referentie naar onze website (als in 'foto: www.pbholland.com') gewaardeerd.

Foto 1:
Remco van de Berg passeert de 19 meter (19.11 meter, persoonlijk record)

Foto 2:
Nederlands Kampioen Erik Bos is de eerste 19 meter springer van de avond (19.03 meter, persoonlijk record)

Foto 3:
Carla Bos onderweg naar persoonlijk record van 14.30 meter terwijl op de achtergrond broer Erik zich voorbereidt op zijn recordsprong