2006-07-24 18:34

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Vlist

Door Jeannette van Schaik

Bijna 9 meter bij de jeugd.

Dat er bij de jeugd goed gesprongen word is al langer duidelijk, maar als je met een afstand van 8.40 meter niet in de prijzen valt gaat het wel heel goed. Toch was de 9 meter net iets te ver weg, al is het maar 1 centimeter.

Het was weer een avondwedstrijd in Vlist. Helaas alweer voor de laatste keer dit seizoen. De jeugd v/a 10 jaar hadden er weer bijzonder veel zin in. De 9 meter hadden ze in zicht. Er werd ook in de eerste ronde al goed gesprongen.

Teus Koorevaar was de eerste die de 8 meter passeerde met negen centimeter. Een mooi nieuw pr voor Teus. Na vier sprongen sprong Geert ook alweer een nieuw pr van 8.52 meter.

De sprong erna was de meetlat bijna te kort. Martijn van Schaik sprong ook een nieuw pr van 8.99 meter. Het was een zeer sterke afstand wat later bleek en goed was voor de eerste prijs.

De tweede ronde kwam Johnny Haars ook met 15 centimeter over de 8 meterlijn. Martijn Rietveld ging ook voor de goede afstand, maar sprong echter nat. Ook dat was niet zo erg. Hij kwam uit het water en liep daar zijn “oude“ zwemleraar tegen het lijf. Hij was bezig een programma te maken voor Vlistam Radio. Hij wilde graag een interview en hij vond het leuk om nu een oude leerling terug te zien. Een druipende Martijn vertelde trots dat hij ook droog kon springen en dat het hij het best goed kan. Wat hij nog meer verteld heeft kun je horen op woensdag 26 Juli tussen 11.00 en 13.00 uur op Vlistam Radio. Hij is de hele wedstrijd aanwezig geweest, ook bij de grote schansen. Het zal vast een leuke uitzending worden. We vinden het leuk dat er ook iemand is die het belangrijk vind dat de jeugd er ook bijhoort.

Dat Martijn Rietveld ook droog kan springen liet hij in de derde ronde duidelijk zien. Voor hem was ook de 9 meter in zicht. Hij sprong met een afstand van 8.96 meter een nieuw pr en haalde daarmee de tweede prijs. Na 6 sprongen zette Teus Koorevaar een afstand neer van 8.40 meter, maar na 2 sprongen was zelfs dat niet genoeg meer voor een prijs.

Geert Brokking sprong weer een nieuw pr van 8.73 meter en werd daarmee derde die avond.

Dat ook de jeugd t/m 9 jaar meetelt is zeker. In de laatste ronde sprong Reinier Rietveld een nieuw pr van 6.23 meter. Een hele goede afstand en goed voor de tweede prijs. Na twee natsprongen liet Lieke van Schaik ook een nieuw pr noteren van 6.52 meter en won daarmee de eerste prijs.

Allen weer gefeliciteerd met jullie prijs en alle prijswinnaars hebben ook een nieuw pr. Hartstikke goed gedaan. Ook degene met een nieuw pr zonder prijs hebben het heel goed gedaan. Gefeliciteerd met jullie nieuw pr. Het was een heerlijke strijdlustige wedstrijd. Ondanks dat er 22 natsprongen waren van de 53 werd er supergoed gesprongen. Na alle inspanningen kunnen jullie even “uitrusten“. Ik heb al gehoord dat er een aantal van jullie op de NFM meespringen. Heel leuk en heel veel succes daar. Ook daar zal ik jullie aanmoedigen.

De volgende wedstrijd in deze regio is op donderdag 3 augustus om 19.00 uur in Polsbroekerdam. Tot ziens allemaal.