2006-08-13 21:06

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Linschoten

Regen, regen, regen en toen kwam de zon...

Door Jeannette van Schaik

Onderweg naar Linschoten begon het te regenen. We hebben nog een paar enthousiaste springers van de grote schans laten schuilen. Maar na een telefoontje naar Linschoten bleek dat het daar droog was. Dapper gingen zij toch weer verder.

Toen we om iets voor 14.00 uur aankwamen , kwam de regen inmiddels ook daar met bakken uit de hemel. Na een tijdje gingen er toch langzaamaan wat paraplu’s in, er werd eens naar boven gekeken, er kwamen wat mensen onder de propvolle partytent vandaan hen het werd zowaar droog! Rond 14.30 uur kon de wedstrijd beginnen. Er waren toch nog 15 jeugdspringers die zich bij Cora hadden gemeld.

In de tweede sprong zette Johnny Haars een sterke afstand van 7.01 meter neer. Dit lieten zijn medespringers niet zomaar toe. Maik Backx antwoordde met een hele goede 7.25 meter. Daarmee stond hij bijna de hele wedstrijd op de eerste plaats.

Tot in de één na laatste sprong., daar kwam ineens Arie de Wit met een prachtige sprong. Hij stond bijna stil en klom en kwam met een nieuw pr van 7.59 meter op de eerste plaats.

Zo zie je maar weer dat het nooit zeker is tot het helemaal afgelopen is. Uiteindelijk had Maik Backx toch nog een mooie tweede en Johnny Haars een goede derde plaats.

Bij de jeugd t/m 9 jaar was het al net zo spannend. Ruben van Rooijen wist in de eerste ronde al een 7.06 meter neer te zetten. Zo ook in de tweede ronde. Vind ik ook erg knap hoor als je twee keer dezelfde afstand kan springen. Helaas ging hij in de derde ronde nat, maar die 7.06 meter was genoeg voor de eerste prijs.

Doriene de wit sprong ook erg goed, zij wist haar pr te verbeteren naar 6.71 meter. Zij kwam hiermee op de tweede plaats.

Mirjam Oosterom hield het lekker spannend en had dit keer de slotsprong. In die laatste sprong kwam zij tot een hele mooie 6.32 meter. Zij won hiermee de derde prijs.

Allemaal gefeliciteerd met jullie prijs. helaas was dit ook alweer de laatste wedstrijd in Linschoten. De volgende wedstrijden zijn woensdag 16 augustus en dinsdag 22 augustus om 19.00 uur beiden in Jaarsveld.

Let op!! ( ook de ouders ) Zaterdag 2 september om 14.00 uur is de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen in Jaarsveld. Zoals gewoonlijk staat die wedstrijd in het teken van de jeugd. Maar ook de ouders worden hierbij niet vergeten. Er is op die middag eerst een wedstrijd voor de jeugd, die overigens wel meetelt voor het klassement, maar ook voor de ouders van de jeugdspringers. Zij kunnen laten zien van wie deze jonge talenten het springen hebben.

Het is altijd een erg leuke en vaak ook spannende afsluiting van het seizoen. Ga dus alvast maar meetrainen met jullie springers, want het is toch nog niet zo makkelijk als de meeste van hen laten zien. Er zit namelijk heel veel talent bij.

Na de wedstrijd worden ook de seizoensprijzen uitgereikt dus ga niet direkt naar huis, want er moet even geteld worden. Wie weet ga jij wel met twee prijzen naar huis. Of als je ouders goed springen wel met meer. Ga maar vast iedereen uitnodigen, dan word het zeker reuzegezellig.