2006-08-22 18:22

Verslag en foto's van jeugdwedstrijd Jaarsveld

Een beetje later dan gebruikelijk (schuld van de webbeheerder), maar hier de foto's en het verslag van de jeugdwedstrijd in Vlist door Jeannette van Schaik

Deze avond was 7.24 meter de favoriete afstand.

Allereerst zette Maik Backx de afstand van 7.24 meter neer. Twee sprongen later kwam ook Remon Helmes met 7.24 meter over het water.
In de tweede ronde ging Johnny Haars ook voor de 7.24 meter. En ondanks dat het wat frisser werd, maar op de grote schansen ook 3 rondes gesprongen werden, gingen we bij de jeugd ook voor 3 rondes. Zelfs in die derde ronde kwam een 7.24 meter voor. Frank van der Wijngaard sprong een nieuw pr en je raad het al 7.24 meter.

Alleen Teus Korevaar en Geert Brokking wisten verder te springen. Teus sprong 7.59 meter en werd daarmee eerste die avond. Geert had een mooie 7.49 meter neergezet. Goed voor de tweede prijs.

Voor de derde prijs moest er even gepuzzeld worden. Het is namelijk zo dat als er springers zijn met dezelfde afstand word er gekeken naar de afstand van de andere sprong. In dit geval was Johnny Haars met een 7.23 meter degene die het verst gesprongen had.

Zelfs de vierde en vijfde plaats waren spannend. Remon Helmes had ook een afstand van 6.87 meter staan en werd dus vierde. En met maar 1 centimeter minder werd Maik Backx een goede vijfde.
Een klein stukje lager, maar zeker niet slecht telde voor Frank van der Wijngaard de afstand van 6.58 meter. Zo zie je dat iedere centimeter die je springt belangrijk is en dat meten een heel precies werkje is.

Bij de jeugd t/m 9 jaar was het iets makkelijker, maar niet minder spannend.

Ruben van Rooijen had in de eerste ronde al een nieuw pr te pakken met een afstand van 7.32 meter. Een hele goede en voor de rest van de jeugdige springers een onbereikbare afstand. Een prachtige eerste plaats dus voor Ruben. Doriene de Wit wist wel een mooie afstand van 6.39 meter neer te zetten. Goed voor een tweede plaats. Voor de derde plaats was het nog even spannend. Mirjam Oosterom had een goede 6.28 meter staan, maar Jens Vlasveld sprong een nieuw pr van 6.29 meter en won daarmee de derde prijs.

Allemaal gefeliciteerd met jullie prijzen en nieuwe pr’s.

De volgende wedstrijd is woendag 23 augustus om 19.00 uur in Jaarsveld. Het is de één na laatste wedstrijd voor de jeugd.

Denk er goed aan, hebben jullie je ouders al een lesje polsstokspringen gegeven? Want op 2 september om 14.00 uur in Jaarsveld kunnen zij laten zien wat ze er van kunnen. Zorg dat je een fototoestel of filmcamera bij je hebt. Het levert vast mooie plaatjes op.