logo-linschoten.jpg
2007-05-10 6:10

Persbericht: Polsstokseizoen start in Linschoten

Na een sensationeel en veelbewogen seizoen 2006, zijn de Polsstokverspringers van de Polsstokbond Holland na een lange winterstop weer toe aan de seizoensopening van het seizoen 2007

Deze eerste wedstrijd van het seizoen zal plaats vinden op de Polsstokaccommodatie van de polsstokclub Linschoten. De verwachtingen bij de springers en volgers van het polsstokverspringen zijn dit jaar hooggespannen. Na een jaar met diverse verbeteringen van de Nederlandse records, de eerste springers die meer dan 20 meter sprongen en de eerste Hollandse eindoverwinning in een tweekamp worden er ook dit jaar weer topprestaties verwacht van de topspringers.

Dit jaar zal Nederlands juniorenkampioen en nationaal recordhouder Jaco de groot zich voor het eerst gaan meten met de senioren, kan hij de tendens die hij in de laatste jaren op springgebied liet zien ook voortzetten als senior? Hoe reageren de seniortoppers van de afgelopen jaren op deze jonge hond?
Kunnen Erik Bos, Theo van Kooten en Remco van de Berg de aanval pareren?

Zal dit jaar het enige Nederlands record dat in 2006 niet verbeterd werd, het Nederlands damesrecord, dit jaar bezwijken onder de druk van de magische carbonpols? Wie van de Hollandse topdames kan een gooi doen naar dit record, Nederlands kampioene Wendy Helmes, die het seizoen afsloot met een persoonlijk record van 15.09 of Margriet Kamphof, Hollands recordhoudster met een record van 15.22?

Doet de verrassende nummer drie van het Nederlands kampioenschap bij de junioren, Cornelis de Bruijn definitief een gooi naar de top bij de junioren? Of gooien Christiaan Spruit of Jan-Willem de Groot roet in het eten?

Lossen de toptalenten Gustian Roskam en Dennis van Zelderen hun belofte in bij de Jongens? Of komt er een verrassende derde om de hoek kijken? Wat doen de outsiders? Wie kan de stap maken van subtop naar top?

Er zijn veel vragen te stellen en de antwoorden kunnen enkel gegeven worden in de wedstrijden van dit seizoen, te beginnen op zaterdag 19 mei as. om 14.00 uur in Linschoten. De accommodatie staat aangegeven met richtingaanwijzers vanaf de M.A. Reinaldaweg (N204).