2007-06-17 18:11

Van Polsbroekerdam naar Linschoten

Ondanks dat de wedstrijd niet in Polsbroekerdam maar in Linschoten gehouden werd kwamen er toch nog 28 jeugdspringers zich bij Cora melden om mee te doen

Zoals wel vaker als we in Linschoten zijn waren de weergoden ons goed gezind.

Bij de jeugd va 10 jaar was het zoals gewoonlijk weer een spannende wedstrijd. Er waren een aantal nieuwe springers en die lieten zien dat ze niet zomaar waren gekomen om de overkant te halen.
In de eerste ronde zette Pim Hoogendoorn zijn voetafdrukken al in het zand bij 7.33 meter. Ook Thijs Hoogendoorn ging goed over. Hij wist zelfs de 8 meter te passeren met 2 centimeter. Een afstand om tegenaan te kijken dus. Geert Brokking en Jordin Maton wisten in de eerste ronde ook de 7 meter te passeren. Maar die 8 meter was wel een beetje erg ver.

In de tweede ronde werd het nog spannender. Daar wisten ook Ruben van Rooijen en Jens Vlasveld de 7 meter voorbij te gaan met respectievelijk 6 en 46 centimeter. Het waren mooie afstanden maar dit keer niet genoeg voor een prijs.

Pim Hoogendoorn zette zijn afstand nog iets scherper met alweer een nieuw pr op 7.63 meter. Na een eerste mislukte sprong ging Erwin Timmerarends er weer voor. Hij liet een mooi nieuw pr van 7.75 meter noteren. Zo waren de plaatsen als volgt verdeeld:
Eerste Thijs Hoogendoorn met 8.02 meter.
Tweede Erwin Timmerarends met 7.75 meter.
Derde Pim Hoogendoorn met 7.63 meter.
En zo werd het een Linschoter onderonsje. Tja wat wil je op eigen bodem.

Bij de jeugd t/m 9 jaar waren er 7 springers.

In de eerste ronde wist Gerben van Schaik de 6 meter al te passeren met 62 centimeter. Ook sprong Julia van Eijk in de eerste ronde een mooi nieuw pr van 5.78 meter. In de tweede ronde sprong ook Paola van der Paauw een nieuw pr. Zij kwam daarmee op 6.01 meter. Gerben van Schaik wist zijn afstand nog wel te verbeteren naar 6.70 meter en bleef op de eerste plaats staan. Paola van der Paauw mocht de tweede prijs mee naar huis nemen en Julia van Eijk de derde.

Allemaal gefeliciteerd met jullie prijs. Paola, Julia, Thijs, Erwin, Pim, Marielle en Niels ook gefeliciteerd met jullie nieuwe pr.

De volgende wedstrijd is dinsdag 19 juni in Jaarsveld. LET OP deze begint om 18.45 !!! uur.

Wie weet kunnen er dan wel 3 rondes gesprongen worden. Het blijft altijd, met groot aantal jeugdspringers, lange tijd onzeker of er twee of drie rondes gesprongen gaan worden. We wachten meestal af tot bijna aan het einde van de tweede ronde. Dan gaat Cora overleggen met de wedstrijdleiding en met Ben of er een derde ronde gesprongen gaat worden. Zij noteert dit dan op het afstandenbord. Het heeft dus geen zin om te blijven vragen of er twee of drie rondes gesprongen gaan worden. Zodra het bekent is staat het op het bord. Houd dat dus in de gaten.