2007-06-25 20:01

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Jaarsveld

Van Jeannette van Schaik

Het weer speelde dit keer een grote rol.

Na een half uur van de aanvangstijd wachten werd het droog. De eerste sprong kon gemaakt worden. Maar na die eerste sprong ging de toeter alweer en werd de wedstrijd weer gestaakt. Dit keer voor een kwartier. Toen werd het echt droog en konden we weer verder.

Jens Vlasveld begon met een mooie afstand van 7.67 meter. Maar Thijs Hoogendoorn liet het er niet bij zitten en hij sprong verder naar een afstand van 7.96 meter.

In de eerste ronde sprong ook Pim Hoogendoorn nog over de 7 meter met 3 centimeter, maar in de tweede ronde had Ruben van Rooijen een goede sprong. Hij zat goed in de stok en kwam hiermee op een afstand van 7.92 meter.

Thijs Hoogendoorn verbeterde zich nog wel met een hele goede sprong van 8.28 meter en bleef hiermee op de eerste plaats staan. Ruben van Rooijen werd tweede met 7.92 meter. Jens Vlasveld heel goed om zo afscheid te nemen van de jeugdschans je hebt dan toch een keer die felbegeerde derde prijs met een afstand van 7.67 meter.

Bij de jeugd t/m 9 jaar was het ook spannend.

In de eerste ronde sprong Gerben van Schaik een afstand van 5.79 meter. Auke de Wit sprong nog een stukje verder en zette een afstand van 5.97 meter neer.

Toen kwam Robert Benschop, hij maakte een mooie sprong en zette de te kloppen afstand op 6.12 meter. In de tweede ronde konden Gerben van Schaik en Auke de Wit zich niet meer verbeteren. Robert Benschop wist zich nog wel te verbeteren op zijn toch al eerste plaats. Hij sprong nog een nieuw pr van 6.36 meter en bleef daarmee op de eerste plaats staan. Auke de Wit werd tweede met 5.97 meter en Gerben van Schaik werd derde met 5.79 meter.

Allemaal gefeliciteerd met jullie prijs.

Het waren er niet heel veel maar Robert, Thijs en Marielle jullie ook gefeliciteerd met jullie nieuwe pr.

De volgende wedstrijd is op woensdag 27 juni 2007 om 19.00 uur in Linschoten.