2007-07-01 18:46

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd

Door Jeannette van Schaik

We beginnen weer met regen, maar toch nog 6 nieuwe pr’s voor de jeugd.

Bij de jeugd v/a 10 jaar zette Doriene de Wit mooi in met een sprong die goed was voor 6.67 meter. Pim Hoogendoorn kon het net even iets beter en zette een afstand van 6.69 meter neer. Ook Mariëlle Baas sprong goed. Zij sprong een nieuw pr van 6.75 meter en nam voor even de leiding. Kelly van Schaik liet het niet op zich zitten en maakte de eerste 7 meter sprong in deze wedstrijd. Kelly zette de te kloppen afstand op 7.11 meter.

In de tweede ronde deed Doriene de Wit nog wel haar best en verbeterde haar afstand naar 6.98 meter. Ook Sofie Strien had een goede sprong en liet een afstand van 6.89 meter achter haar naam noteren.

In de derde allesbeslissende ronde ging het er dus om spannen. Het was weer wagen en alles eruit halen. De eerste die dat lukte was Pim Hoogendoorn. Zijn goede aanloop, insprong, klimmen en uitsprong waren goed. Dat maakte dat hij tot op 1 centimeter na de 8 meter naderde. Een nieuw pr voor Pim van 7.99 meter.
Even later kwam Sofie Strien die ook goed over ging en daarmee een mooie afstand neerzette van 7.02 meter. Zo werd het uiteindelijk nog heel spannend in de derde ronde.

Pim Hoogendoorn werd eerste met 7.99 meter. Kelly van Schaik tweede met 7.11 meter. Sofie Stien derde met 7.02 meter.

Bij de jeugd t/m 9 jaar was het niet minder spannend. Daar ging het zelfs om centimeters.

In de eerste ronde nam Paola van der Paauw de leiding met een afstand van 6.06 meter. Een nieuw pr voor Paola. Reinier Rietveld en Julia van Eijk deden wel hun best maar kwamen in deze ronde niet verder dan respectievelijk 5.77 en 5.57 meter.

Maar in de tweede ronde sprong Gerben van Schaik een afstand van 6.22 meter. Ook Reinier Rietveld ging over de 6 meterlijn. En wel met 27 centimeter.
Ook hier ging het er in de derde ronde om spannen. Het was wagen en winnen of het bekopen met een nat pak. Bij Gerben van Schaik was het dat laatste. Hij waagde het erop om de stok ver te zetten en moest het bekopen met een natsprong.
Paola van der Paauw kon haar afstand nog wel verbeteren met een nieuw pr naar een afstand van 6.10 meter. Maar Julia van Eijk waagde het er ook op en sprong ook een nieuw pr. Net even iets verder naar 6.18 meter. Zo werd Reinier Rietveld eerste met 6.27 meter. Gerben van Schaik tweede met 6.22 meter en Julia van Eijk derde met 6.18 meter.

Allemaal gefeliciteerd met jullie prijs. Julia, Paola, Pim, Mariëlle en Niels ook jullie gefeliciteerd met jullie nieuwe pr. Nu maar zien dat jullie dat nog eens zien te verbeteren. Heel goed gedaan.

De week is er geen wedstrijd ivm de tweekamp in IJlst as zaterdag. Op zaterdag is er dus ook geen wedstrijd. Kans om lekker veel te trainen dus!

De volgende wedstrijd is op dinsdag 10 Juli om 19.00 uur in Jaarsveld.