2007-08-06 20:01

De laatste jeugdwedstrijd in Polsbroekerdam was een spannende strijd

Verslag en foto's jeugdwedstrijd door Jeannette van Schaik

Het was heerlijk weer met deze polsstokdag. Er kwamen, ondanks de vakantie, toch nog 24 springers zich melden om de strijd om de triangelcup aan te gaan.

Bij de jeugd t/m 9 jaar was het een leuke strijd. Zij waren met z’n negenen. In de eerste ronde behaalde er vier op een goede wijze de overkant. Zo sprongen Robert Benschop, Reinier Rietveld en Gerben van Schaik een BS. (Buiten Sector) betekent dat. Een afstand die niet gemeten kan worden omdat hij te ver uit koers ging.

Dus stond Paola van der Paauw de eerste ronde op kop met 5.77 meter. Stefan Klok en Leon Baars die nog maar net mee springen stonden op een tweede en derde plaats met respectievelijk 5.55 en 5.50 meter. Maar in de tweede ronde wisten Robert Benschop en Leon Baars de lijn van 6 meter te passeren.

In de derde ronde deed Robert Benschop er nog een schepje bovenop en sprong beter dan ooit. Hij sprong een nieuw pr van 6.67 meter en wist daarmee de eerste plaats veilig te stellen. Ook Paola van der Paauw deed haar best en ging ook over de 6 meterlijn. Zij wist zich toch weer in de prijzen te springen. Met een afstand van 6.20 meter werd Paola van der Paauw tweede.

En als je nog maar net begint en direct al 3 nieuwe pr’s kan springen schuilt er toch wel een groot talent in je. Zo sprong Leon Baars in de eerste ronde 5.50 meter in de tweede ronde 6.06 meter en in de derde ronde ging hij nog iets verder en wist zelfs 6.13 meter te springen. Daarmee heb je dan verdient een derde prijs gewonnen.

Bij de jeugd va 10 jaar ging het er ook weer behoorlijk strijdlustig aan toe. Waar de dames Sofie Strien, Willeke Schalij, Doriene de Wit en Kelly van Schaik dachten de leiding te nemen met allen een goede 6 meterafstand, stak Geert Brokking weer een stokje voor. Hij wist in de eerste ronde alweer 7.53 meter te springen.

Doriene de Wit deed in de tweede ronde een goede poging en ging daarbij wel over de 7 meter, maar helaas was het niet genoeg om over de afstand van Geert Brokking heen te springen, maar wel over de afstand van Kelly van Schaik.

Geert Brokking weet dat de dames ook heel goed kunnen springen en Geert staat graag op de foto tussen de dames. Dus om zijn eerste plaats veilig te stellen zette hij de stok toch iets scherper, klom nog iets meer en sprong dan ook 1 centimeter over de 8 meter heen.

Ook Kelly van Schaik deed een verwoedde poging om haar tweede plaats terug te veroveren en een gooi naar de eerste plaats te doen, maar kwam in de tweede ronde niet verder dan 7.24 meter. Daarmee pakte zij haar tweede plaats wel weer terug.

Ook Doriene de Wit liet het hier niet bij zitten. Zij zette ook de stok op scherp en ging ervoor. En ja hoor, daar ging zij weer iets verder en zette een afstand van 7.36 meter neer. Op dat moment goed voor de tweede plek. Tja en dan was Kelly van Schaik weer aan zet. Zij was niet tevreden met de derde plaats en moest er dus wat aan doen. Het was nu alles of niets. In polsstoktermen een verre of natte sprong. Dus ging de stok nog iets verder en moest zij nog iets feller klimmen. En ja hoor daar zette ook Kelly van Schaik een mooie afstand van 7.66 meter neer. Het was niet genoeg voor de eerste plaats maar zij pakte hiermee wel weer de tweede plaats terug. Al met al een boeiende en spannende strijd bij de jeugd tot het laatst toe. Zo weten zij elkaar goed uit te dagen om maar een verre sprong neer te zetten. Het is mede om de leuke aanmoedigingen naar elkaar dat er bij de jeugd zo goed gesprongen word. Aan het einde van deze wedstrijd was de uitslag dus Geert Brokking eerste met 8.01 meter, Kelly van Schaik tweede met 7.66 meter en Doriene de Wit derde met een afstand van 7.36 meter.

Allemaal gefeliciteerd met jullie prijs en voor de allerbeste was er deze dag ook een mooie bos bloemen. Robert Benschop, Leon Baars, Ben van der Vlist, Koen van der Vlist, Willeke Schalij, John Cluistra, Judith Mulder en Judith van Duin gefeliciteerd met jullie nieuwe pr.

De volgende wedstrijd is zaterdag 11 augustus 2007. Dan is het Hollands Kampioenschap. Wie word er kampioen van Holland?
Het zou leuk zijn als jij de winnaar zou zijn. Ga deze week nog goed trainen en kom zaterdag naar Jaarsveld om te laten zien hoe goed of dat jij kan polsstokverspringen.
Tot zaterdag 11 augustus 2007 om 14.00 uur.