2008-06-29 16:50

Veel dames aan de top in Linschoten

Er waren meer meiden dan jongens bij de jeugd vanaf 10 jaar. Is het daarom ook dat er alleen maar meiden waren die in de prijzen vielen of sprongen zij gewoon goed?

Paola van der Paauw opende de wedstrijd en met 6.74 meter zette zij een aardige te verbeteren afstand neer.

Bij enkele springers speelde de wind misschien wel parten, maar dat was niet zo voor Nees de Bruijn. Hij wist een nieuw PR te springen van 6.81 meter en daarmee de leiding over te nemen van Paola.

In de tweede ronde wist Paola van der Paauw de leiding weer terug te pakken. Zij sprong als enige deze wedstrijd, 11centimeter, over de 7 meterlijn heen.

Maar ook Britt van den IJssel sprong een goede wedstrijd. Zij nam met een afstand van 6.82 meter, net 1 centimeter verder, deze ronde de tweede plaats over van Nees.

Waar Doriene de Wit in de eerste ronde niet verder kwam dan 6.62 meter, ging het nu beter. Zij wist een mooie 6.94 meter neer te zetten en zo een tweede plaats op te eisen. Met deze sprong maakte zij het zo dat er net geen jongens in de prijzen vielen.

De uitslag was: Eerste plaats Paola van der Paauw met 7.11 meter. Tweede plaats Doriene de Wit met 6.94 meter. Derde Britt van den IJssel met 6.82 meter.

Bij de jeugd t/m 9 jaar vielen precies de helft van de jongens en de helft van de meiden in de prijzen. Je moest deze keer wel een goede 6 meter in de benen hebben om in het bezit te komen van een veehandel Spruit beker, maar dat is tegenwoordig niet zo’n probleem meer bij deze jeugd. Zij weten er over het algemeen een spannende en goede wedstrijd van te maken.

Het was Arjan Mulder die dat het eerst lukte. Hij liet een mooie 6.17 meter noteren. Maar daar was Gerben van Schaik die daar overheen sprong. Met een afstand van 6.70meter nam hij de leiding over van Arjan.

In de tweede ronde dacht Brenda Baars ook voor de 6 meter te gaan, en dat lukte. Een mooie sprong met een resultaat van 6.24 meter. Je hebt goed gesprongen Brenda. Helaas mocht de pret van een tweede plaats niet lang duren.

Julia van Eijk sprong er twee sprongen later alweer overheen naar een afstand van 6.33 meter. Maar ook voor Julia was de pret van nummer twee zijn van korte duur.

Enkele sprongen later was daar Arjan Mulder weer. Hij is in een goede vorm de laatste tijd en weet daarmee nog wel eens in de prijzen te vallen. Zo ook deze keer. Hij ging goed over en kwam bij 6.62 meter in het zandbed terecht. Niet genoeg voor een eerste plaats, maar wel een mooie tweede afstand.

De uitslag was: Eerste plaats Gerben van Schaik met 6.70 meter. Tweede plaats Arjan Mulder met 6.62 meter. Derde plaats Julia van Eijk met 6.33 meter.

Nees en Tirzanne gefeliciteerd met jullie nieuwe PR.

De volgende wedstrijden zijn: Woensdag 2 juli om 19.00 uur in Polsbroekerdam

Op zaterdag 5 juli is er géén jeugdwedstrijd. Dan is de tweekamp in Polsbroekerdam. Het beloofd een spannende strijd te worden tussen Holland en Friesland. Het is zeker aan te raden om er te gaan kijken.

Op woensdag 9 juli is er om 19.00 uur weer een jeugdwedstrijd in Vlist.

Op zaterdag 12 juli is er een wedstrijd in Jaarsveld. Die begint om 12.30 uur.