2008-07-03 19:12

Verslag van de jeugdwedstrijd in Polsbroekerdam

Door Annie van de Geer

Dit maal geen verslag van Jeanette van Schaik.

Er was deze avond veel publiek aanwezig dit kwam mede door de heerlijke avondtemperatuur maar ook door het record aantal springers op de jeugdschans. Maar liefst 46 springers waren aanwezig. De talenten voor de toekomst.

De wedstrijd werd geopend door Brenda Baars (jeugd tm 9 jaar) met een afstand van 6.41. Haar zus Kathy (jeugd van af 10 jaar) kwam er direct na. Zij sprong één centimeter minder. Deze twee afstanden bleven staan om dat er niet verder werd gesprongen of omdat het water werd opgezocht. Dit gebeurde 11 keer.

Julia van Eijk kwam 6 centimeter te kort om Brenda van de eerste plaats te houden. Maar daar was Gerben van Schaik weer, hij sprong 6.51 en stond eerste. Toen Auke de Wit aan de beurt was ging iedereen er eens voor zitten. Je hoorde in het publiek Auke, Auke gaat springen. Er werd van hem dus wat verwacht. Helaas ging Auke scheef en kwam in de gras kant terecht en de afstand kon niet worden gemeten. Hij was zeer ontevreden over zijn sprong. Dan nu de nieuwe pr’s: Philip van der Lee 5.67, Esmee van Schaaik 5.57 en Corné Maaijen 4.86

Bij de jeugd tm 10 jaar sprong Arieko Zwijnenburg een mooie 7.17. Hij nam de leiding over van Kathy. Yorick Maayen kwam 8 centimeter tekort om Arico van de eerste plaats te verdrijven. Hij sprong een nieuw pr 7.09 Wacht dacht Dorine de Wit ik zal die jongens eens. Zij sprong een mooie 7.31.

Omdat er vanavond 46 springers waren was het dus de vraag of er twee keer gesprongen mocht worden. Bijna aan het eind van de eerste ronde kwam het bericht dat er nog een keer gesprongen mocht worden. JOEPIE!!!!!!!!!!!!!!

Af en toe hoorde je het al onweren en het werd ook wat donkerder. De tweede ronde moest na de tiende sprong helaas gestopt worden door de regen. Omdat de regendruppels steeds meer werden besloot men de wedstrijd definitief te stoppen. Jammer voor Brenda Baars, zij had een mooie 6.66 gesprongen en stond weer eerste in de wedstrijd. Ook hier werden pr’s gesprongen: Isaak Webbing 5.90, Tirzanne Vos 5.66, Guirence Windzak 5.49, Dionne Maayen 5.41, Pieternel Kers 5.28, Louise van de Geer 4.70 en Iris Dorresteyn 5.58.

Uitslag: Bij de jeugd tm 9 jaar eerste Gerben van Schaik met 6.52 tweede Benda Baars met 6.41 derde Julia van Eijk met 6.35

Bij de jeugd vanaf 10 jaar eerste Dorine de Wit met 7.31 tweede Arieko Zwijnenburg met 7.17 derde Yorick Maayen met 7.09