2003-06-15 21:45

Margriet Kamphof nadert de 14 meter grens

Bij het fierljeppen om de Van Vliet Caravans Cup in Linschoten, afgelopen zaterdag, behaalde Margriet Kamphof haar vijfde dagtitel op rij.

De studente uit Linschoten wist in de dames- klasse maar liefst 3 keer een 13m op de borden te brengen, om uiteindelijk in de finale, uit te komen op haar beste seizoens-prestatie van 13.87m.
Voor de makkelijk springende Margriet betekende dit, dat zij slechts 27cm verwijderd bleef van haar persoonlijk record, en dat is nou net het doel waarnaar zij streeft dit seizoen. Hoofddoel blijft echter het behalen van het gouden polsstokje tijdens de Nederlands kampioenschappen, die op 23 augustus a.s., op haar “thuisschans“zal worden versprongen. Na twee keer zilver, 2000 in Joure, en 2001 in Jaarsveld,ga ik nu voor het goud, aldus een dolblije Margriet.
Met ook een hele mooie afstand van 13.17m werd Gelieny v/d Paauw uit Montfoort tweede. Willeke van Dijk, die haar 550 ste officiele wedstrijdsprong maakte,wist met 12.56m de derde plek te pakken.

In de jongens-groep sprong Floris van Elzakker een prachtig nieuw persoonlijk record van 15.68m. Met deze afstand werd de Linschotenaar de derde best presterende jongen van de polsstokbond Holland. Voor de titel was het echter niet genoeg, want die ging met 15.94m naar Jarno Knijjff uit Kamerik Cornelis de Bruijn uit Lopik, die aan zijn laatste jaar in deze groep bezig is, werd derde met 13.54m.

Ook Jaco de Groot uit Kamerik wist zijn vijfde dagtitel op rij binnen te halen. In de junioren-groep, waar Jochem Faassen wegens een blessure ontbrak, sprong hij zich met 16.30m naar de titel.De tweede plek ging verrassend naar Gerwin van Vliet uit Woerden. Gerwin, die uitkomt in de junioren-B groep, sprong met een heel mooi nieuw persoonlijk record 14.79m. Derde, met 14.64m, werd Hidde Kiers uit Linschoten.

Goede prestaties vielen er te ook noteren in de senioren-groep. In de A-groep kwam Pieter Hielema uit Rotterdam, voorzitter van de p.r.-commissie, tot 16.42m. Hij werd daarmee tweede, want Werner Kamphof uit Woerden sprong zich met 16.53m naar een eerste plaats. Slechts 32cm zat er tussen de nummers één en drie bij de topklasse. Met 17.29m wist Erik Bos uit Waarder uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Voor Bos was het zijn eerste dagtitel van dit seizoen. Theo van Kooten uit Driebruggen, die tot nu toe in alle finale’s aanwezig was, werd met 17.03m tweede. Met 16.97m werd Remco van de Berg uit Lopikerkapel derde.

Verder waren er deze avond nog persoonlijke records voor:
Reinier Langerak uit Linschoten Jongens B-10.24m
Wouter Langerak uit Linschoten Jongens B-10.16m
Martijn Baars uit Benschop Jongens B-10.50m
Leonie v/d Stok uit Benschop Dames B -11.25m
Johanna de Bruijn uit Lopik Dames B -11.17m

De volgende wedstrijd is vrijdag 20 juni a.s. Er wordt dan ,op Salmsteke, vanaf 19.00 uur gesprongen om het kampioenschap van Jaarsveld.