2009-05-24 19:03

Prachtig weer en een heerlijke wedstrijd

Door Jeannette van Schaik

Er kwamen 35 springers zich meldden bij Mieke om een sprong om het Kampioenschap van de Lopikerwaard te wagen.

In de A groep (bestaande uit 18 springers) moest je dus van goede huize komen om toch de beste te zijn. Brenda Baars zette een afstand van 5.85 meter neer, waarop de nieuweling Fabiënne Booy direct antwoordde met 6.62 meter.

Tja dacht Stefan Klok, dat kan ik beter en ga dat eens laten zien. Hij deed zijn uiterste best en zette zijn voeten bij 7.86 meter in het zandbed.

Het duurde even en ondertussen werden verwoedde pogingen gedaan door John Cluistra (7.29 meter) en Kathy Baars (7.66 meter). Helaas bleek dat voor hen niet voldoende voor een prijs. Zij werden respectievelijk 6de en 4de.

Maar Siebren Doolaard lukte het wel om net over die afstand heen te springen. Hij belandde bij 7.91 meter in het zand.

Ook Auke de Wit wilde meedoen, maar kwam dit keer niet ver genoeg. Wel een mooie 7.51 meter die goed was voor een 5de plaats.

In de tweede ronde werden er nog wel mooi 7 meter sprongen gemaakt, maar net niet ver genoeg. Alleen Koen Huisman kwam ver genoeg en nam meteen de leiding over van Siebren. Koen sprong 1 centimeter verder.

Uitslag jeugd A:
1ste Koen van der Vlist 7.92 meter
2de Siebren Doolaard 7.91 meter
3de Stefan Klok 7.86 meter

In de B groep (bestaande uit 17 springers) zette Annelie Lekkerkerker direct al een te verbeteren afstand van 6.12 meter neer. Dat werd dus heel goed je best doen voor de anderen. In de eerste ronde was er ook niemand die daar overheen kan springen. In de tweede ronde verbeterde Annelie zichzelf en kwam met een afstand van 6.35 meter op een stabielere eerste plaats.

Maar toen Fabiënne Overbeek aan de beurt was ging die eraan. Zij kwam 5 centimeter verder bij 6.40 meter in het zandbed terecht.

Tot de allerlaatste sprong bleef het spannend. Derk den Hartogh, die in de eerste ronde niet zo goed uitkwam en zich wat bezeerde, was helemaal herstelt. Hij sprong zich tussen de dames in. Met een afstand van 6.37 meter sprong hij zich naar de tweede plaats.

Uitslag jeugd B:
1ste Fabiene Overbeek
2de Derk den Hartogh
3de Annelie Lekkerkerker

De volgende jeugdwedstrijd is op zaterdag 30 mei om 15.00 uur in Vlist.