2009-06-07 18:12

Verslag en foto's jeugdwedstrijd

Door Jeannette van Schaik

Wat is dit weer leuk 3 keer springen! Met 2 schansen in Linschoten kunnen de jeugdspringers heerlijk 3 keer springen. En dat is precies wat ze willen.

Er kwamen 28 springers bij Mieke om een nummer te halen om mee te doen aan de wedstrijd, maar wat was dat nu? Ze kregen niet direct een nummer, maar moesten even wachten tot het 15.00 uur was. Dit kwam omdat wij nooit weten hoeveel en welke springers er komen.

De jeugd B ( dit keer bestaande uit 14 springers) mocht de dag op de nieuwe schans springen. Het was even wennen, maar wel heel leuk.

Matthieu van Vuuren zette daar de eerste officiële afstand in de boeken. Met 5.20 meter kwam hij over het water heen. Direct sprong Annemarie van Schaik daar overheen met een afstand van 5.74 meter. Lang bleef dat een sterke afstand totdat Hendrik de Wit aan de beurt was. Hij was vervolgens weer de eerste die over de 6 meter heen sprong. Met 6.04 meter zette hij een mooie afstand neer.

In de 2de ronde was hij weer de enigste die over de 6 meterlijn heen wist te springen. Dit keer net aan met 1 centimeter.

In de 3de ronde wilde Annemarie dat toch ook eens proberen. En ja hoor, het lukt haar om net iets verder te springen dan Hendrik. Zij kwam 6 centimeter verder als de 6 meterlijn. En nam zo de leiderspositie over.

Maar daar was het nog niet mee klaar , want Hendrik laat niet zomaar zijn eerste plaats innemen. Hij deed nog iets beter zijn best en zette een mooie 6.08 meter neer. Het was niet alleen goed voor de eerste plaats,maar is tevens een schansrecord op de nieuwe jeugdschans van Linschoten.

Voor de derde plaats was het een strijd van de verre 5 meters. In ronde twee had Fabiënne Overbeek al een mooie 5.71 meter neer gezet.

Matthieu van Vuuren wist er wel in de buurt te komen met 5.64 meter, maar dat was niet genoeg. Fabiënne wilde wel een beetje zekerheid en verbeterde haar eigen afstand nog naar 5.77 meter. Het bleek voldoende te zijn voor de derde plaats.

Uitslag:
1ste Hendrik de Wit 6.08 meter
2de Annemarie van Schaik 6.06 meter
3de Fabiënne Overbeek 5.77 meter

In de jeugd A groep was het Nees de Bruin die, nadat zijn voorgangers beiden nat gingen, het eerste droog de overkant haalde. Hij zette een te verbeteren afstand van 6.95 meter neer. Dat bleek achteraf lang niet genoeg om in de prijzen te vallen. Na enkele sprongen kwamen de 7 meters al in beeld.

Fabiënne Booy sprong er direct 53 centimeter overheen. De eerste ronde goed voor de eerste plaats.

In de 2de ronde werd de strijd feller. Leon Baars sprong zich naar de eerste plaats. Bij 7.64 meter zette hij zijn voetafdrukken in het zandbed. Ook Nees de Bruin, Fabiënne Booy, Siska den Hartogh en Derk den Hartogh sprongen verder als 7 meter. De lat lag dus weer hoog in deze groep. Hiermee was het echter nog niet klaar.

In de 3de ronde sprong Leon zelfs 8.14 meter. Ook al wilde de andere springers nog zo graag, het lukte niemand om hier vandaag overheen te springen. Nees kwam er nog het dichtst bij in de buurt. Met een mooie afstand van 7.80 meter kwam hij aan de overkant.

Ook Auke de Wit kwam in beeld. Hij zat tot nog toe nog niet zo lekker in de wedstrijd, maar met een aftand van 7.69 meter sprong hij zich dit keer naar de 3de plats. Fabiënne Booy en Gerben van Schaik deden nog wel een poging, maar met respectievelijk 7.64 en 7.44 meter moesten zij genoegen nemen met de 4de en 5de plaats.

Uitslag:
1ste Leon Baars met 8.14 meter
2de Nees de Bruin met 7.80 meter
3de Auke de Wit met 7.69 meter

De volgende wedstrijd is op zaterdag 13 juni in Vlist om 15.00 uur.