2009-06-24 13:05

Verslag jeugdwedstrijd

Door Annie van de Geer

De jeugd was weer met veel springers aanwezig. Maar liefst 35 kinderen.

John Cluistra opende met een sprong van 7.44. Stefan Klok deed een verwoede poging om deze afstand te verbeteren maar kwam buiten de sector. Fabienne Booy ging nat, net als Brenda Baars, Mathieu van Vuuren, Niels van der Kroef, en Robert Benschop. Auke de Wit was de eerste die in de buurt sprong van John zijn afstand. Nadat de afstand was gemeten stond er voor hem ook een 7.44 genoteerd. Nees de Bruin bleef daar met 7.38 net onder. Danny Baas sprong gelijk maar iets verder en voor hem stond er 7.59. Gerben van Schaik was de eerste en naar later bleek de enige die over de 8 meter sprong. 8.16 om precies te zijn.

Na de eerste ronde stond Gerben op kop gevolgd door Danny en dan een gedeelde derde plaats voor Auke en John.

In de tweede ronde werd er geprobeerd de afstand van Gerben te overtreffen. John sprong een mooie 7.46 en Fabienne Booy 7.48. Jammer dat ze zo snel overging want ze had geen tijd om te klimmen. Mathieu had een misslag en kwam niet verder dan 5.96 Robert Benschop kwam nog tot een 6.98 Auke de Wit ging nat en moest zijn derde positie definitief afstaan. Nees en Danny verbeterde hun afstand niet meer dus wist Gerben al dat hij gewonnen had. Zijn laatste sprong eindigde in het water.

Bij de Jeugd B werd er goed sprongen want er waren diverse PR’s te noteren.

Daniël Cluistra (ja, boertje van John) sprong zijn eerste wedstrijd en zette een mooi afstand neer van 6.35. Laura Schalij sprong een PR van 5.56 en evenaarde dat in de tweede sprong TOPPIE. Hendrik de Wit ging naar de eerste ronde op kop met een nieuw PR van 6.85 gevolgd door Judith Mulder 6.75 en Philip van de Lee 6.66. Judith kwam in de tweede ronde tot een nieuw PR van 7.31 en dit was gelijk de winnende afstand. Hendrik kon dit niet halen want hij ging nat. Philip zocht in zijn tweede sprong ook het water op maar werd niet meer voorbij gesprongen.

Tot zaterdag, Annie van de Geer