2009-06-29 21:55

Verslag van de jeugdwedstrijd in Polsbroekerdam

Door Mieke Baars

Het was zaterdagochtend een heerlijke dag voor een wedstrijd. Nog niet te warm.

Veel springers dachten er net zo over zodat we 40 springertjes hadden. Helaas was onze schrijvende en fotograferende pers vandaag niet aanwezig zodat 2 andere geprobeerd hebben haar taak over te nemen. En dat is best lastig.

Ik heb de hele wedstrijd gezien maar weet niet meer de volgorde van springen.

In de eerste ronde werd er in de a groep goed gesprongen. Stefan Klok opende met de eerste 7 meter sprong en wel 7.45. Dat was wel erg ver. Nees de Bruin 7.35 Danny Baas 7.20en Judith Mulder7.27 gingen ook over de 7 meter lijn maar konden de afstand van Stefan niet verbeteren. In de 2e ronde kwam Derk den Hartogh nog tot 7.04. Sprong Lieke van Schaik voor het eerst over de 7 meter lijn heen en noteerde 7.19m en deed Judith Mulder nog een poging om verder te springen maar kwam tot 7.40 wat wel een nieuwe pr. Voor haar was. Het was Leon Baars die uiteindelijk met 7.88 de wedstrijd won voor Stefan Klok meet 7.45 en Judith Mulder met 7.40

In de B groep werd ook goed gesprongen. Hendrik de Wit noteerde in de eerste ronde al een afstand van 7.17 wat gelijk een pr. voor hem was plaatsgenoot Johannes Brokking probeerde in de buurt te komen maar dat lukte niet en met een 6.49 wat ook een pr is pakte hij de 2e plaats. Dit veranderde niet meer in de 2e ronde. Het was echt spannend wie op de 3e plaats zou eindigen. Na de 1e ronde stond nog derde Thijs van Woudenbergh met 5.62. Dit was niet genoeg er moest over de 6 meter heen Arjan Mulder lukte dat met 6.07 maar dit was niet genoeg het was Luuk Strien met een nieuwe pr van 6.15 die de derde prijs in ontvangst mocht nemen.

Verder werden er nieuwe prs gesprongen door Laura Schalij 5.80 Joriene Baas 5.75 Jelle Schouten 5.59m en sprongen Fabio Vasques, Jan den Hartogh Jonathan Stigter Menno van Leeuwen Frank van dijk hun eerste wedstrijd.

We hopen ze nog vaak bij de schansen te zien.

De volgende wedstrijd is dinsdag 30 juni in Vlist