2009-07-08 14:10

Verslag en foto's van jeugdwedstrijd Jaarsveld (7 juli)

Door Jeannette van Schaik

Een nieuw schansrecord voor Jaarsveld.

We dachten eigenlijk dat alleen in Vlist over de 9 meter gesprongen kon worden, maar dat kan ook in Jaarsveld. Het was even wachten, maar het kwam dan toch.

In de A groep sprong Guirence Windzak als eerste. Hij zette een te verbeteren afstand van 6.93 meter neer. Het was snel gebeurd met die afstand. Toen Annemarie van Schaik aan de beurt was sprong zij met gemak 8.30 meter.

Dat maakte de tongen los en er werd al snel naar het schansrecord gevraagd. Dat stond op naam van Bas van Ingen. Het was een afstand van 8.83 meter en was gesprongen op 30 augustus 2008. Het is een sport apart geworden om voor een schansrecord te gaan.

Zo ging ook Leon Baars voor dat schansrecord. Hij ging mooi over en eindigde bij een keurige 8.01 meter in het zandbed.

Danny Baas deed ook een poging, maar redde het niet. Wel sprong hij zich met 8.48 meter naar de eerste plaats.

De tweede ronde werd er dus nog heel wat gewaagd. Annemarie van Schaik verbeterde zichzelf naar 8.37 meter, maar kon hiermee de eerste plaats niet terugpakken.

Ook Danny Baas deed nog een poging. Hij kwam wel met 3 centimeter over de 8 meter. Dat was niet verder als zijn eerste sprong, dus was het afwachten voor hem.

Toen was Nees de Bruin aan de beurt. Hij had wel een goede 7.70 meter staan uit de eerste ronde. Ach dacht Nees, doe eens gek wat maakt het uit. Hij ging heel goed over en belandde zo ver in het zandbed dat 1 stok te kort was. Het was dus duidelijk een schansrecord. Ja ja een formidabele 9.12 meter was het eindresultaat. Zo die staat dacht Nees. Tot het 2 sprongen voor het einde van die ronde begon te regenen. Nees keek al hoopvol omhoog. Het duurde nog enige tijd , maar gelukkig voor hem klaarde het op en konden de laatste twee springers ook een sprong wagen. Dus Nees die staat. Een verbetering van je PR van maar liefst 61 centimeter. Super gedaan!!

Bij de jeugd B opende Femke van Schaik met 5.75 meter. Brenda Baars sprong daar direct overheen naar 6.28 meter. Het bleef een poosje goed voor de eerste plaats.

Tot Hendrik de Wit een sprong ging wagen. Hij deed daar net niet meer als een meter bovenop. Maar nam wel bezit van de eerste plaats met 7.20 meter.

Dionne Maayen sprong zich met 6.66 meter netjes naar een tweede plaats.

In de tweede ronde deed Brenda Baars nog een poging, maar bleef bij 6.46 meter staan. Zij dacht hiermee derde te worden.

Maar helaas voor Brenda, daar was Eline Duurkoop. Zij kon net even ietsje verder springen. Met 6.48 meter eiste zij de derde plaats op.

Hendrik de Wit wilde toch wel een beetje zekerder zijn van de eerste plaats en verbeterde zichzelf met een tweede PR deze avond naar 7.60 meter.

Uitslag jeugd B.

1ste Hendrik de Wit met 7.60 meter
2de Dionne Maayen met 6.66 meter
3de Eline Duurkoop met 6.48 meter

Uitslag jeugd A.

1ste Nees de Bruin met 9.12 meter
2de Danny Baas met 8.48 meter
3de Annemarie van Schaik met 8.37 meter

De volgende wedstrijd is op zaterdag 11 juli in Jaarsveld om 12.30 uur.