logo-polsbroekerdam.jpg
2010-04-16 13:07

Nieuws van de vereniging Polsbroekerdam

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Polsstokbond Holland afdeling Polsbroekerdam is Wilco van Amerongen (Benschop) uitgeroepen tot 'POLSSTOKKER van de DAM'.

Deze prijs wordt uitgereikt aan degene die afgelopen seizoen een opmerkelijk seizoen heeft gesprongen of een bijzondere prestatie heeft geleverd. Volgens de regels wordt de winnaar van vorig jaar (Dymphie van Rooijen) dit jaar uitgesloten van deelname.

Wilco won deze prijs, omdat hij in 2009 tijdens het Hollands Kampioenschap het Nederlands Jongensrecord verbeterde met een fabelachtige afstand van 18.88 meter. Hij werd hiermee Hollands Kampioen. Alleen de legendarische Aart de With is de enige springer van afdeling Polsbroekerdam die ooit verder heeft gesprongen. Naast Wilco heeft ook Dymphie van Rooijen (IJsselstein) een Nederlands Record Damesrecord gesprongen van 16.34 meter. Afdeling Polsbroekerdam is trots op het feit dat 2 leden van deze groeiende vereniging een Nederlands Record in handen hebben.

De overige genomineerden waren: Rian Baas (Oudewater) die zijn persoonlijk record wist te verbeteren van 15,76 meter tot 17,78 meter. Hij werd in december bij de Polsstokbond Holland uitgeroepen tot 'Talent van het jaar', een titel die hij overigens overnam van Wilco van Amerongen.

Wendy Helmes (IJsselstein) verbeterde afgelopen seizoen haar persoonlijk record tot 15.66 meter en is met deze afstand de 3e dame ooit die zover heeft gesprongen. Ook werd zij in 2009 Hollands Kampioen bij de Dames.

Jordin Maton (Benschop) maakte afgelopen seizoen flinke sprongen. Hij verbeterde zijn persoonlijk record met 2 meter tot 15.58 meter. Dit was niet alleen de reden voor zijn nominatie. Als er iets bij de schansen moet gebeuren of als er een clinic wordt gegeven, dan is Jordin vaak van de partij. Met deze nominatie geeft de vereniging Polsbroekerdam ook blijk van waardering voor zijn inzet.

Fabiënne Booij (Benschop) is nog geen jaar lid van de vereniging en deze turnster is een echt talent. Ze pakte in de dames A groep al diverse prijzen haar persoonlijk record ligt al op 12.09 meter, wat een unicum is voor een dame die pas springt. Wat kunnen we komend seizoen van haar verwachten?

Ook zijn er tijdens de ledenvergadering de plannen getoond voor de renovatie van de accommodatie. Polsstokvereniging Polsbroekerdam hoopt dat komende winter alle benodigde subsidies akkoord worden bevonden, zodat er in het seizoen 2011 wellicht op een geheel vernieuwde accomodatie gesprongen kan worden. De jeugdschans wordt o.a. verlegd en vooral voor de grote groep jeugdspringers komen er meer en betere trainingsmogelijkheden. Afdeling Polsbroekerdam telt heel veel jeugdspringers en is met ruim 100 leden de grootste vereniging van ons land.

Tevens werd de nieuwe website gelanceerd. Op de mooie website www.polsstokkerdam.nl komen zowel het nieuws van de eigen vereniging als het nieuws van de Polsstokbond Holland te staan.