2011-05-26 11:15

De Groot verslaat de Groot in Polsbroekerdam

Tijdens de polsstokwedstrijd die gehouden werd op 25 mei in Polsbroekerdam werd er gesprongen om de Martin de Ridder Groene Vakwinkel Bokaal.

De weersomstandigheden waren uitstekend om mooie sprongen te zien.

Bij de senioren sprong JanWillem de Groot, terug van weg geweest, in zijn tweede sprong al 18,29m. waar niemand meer tegen op kwam. Zijn broer Jaco de Groot ’de favoriet’ liet het afweten en sprong maar liefst 17,54m waarmee hij derde werd. Het was Cornelis de Bruijn die ook weer liet zien dat hij het springen niet verleerd is en met zijn 17,81m werd hij tweede.

Bij de dames werd er hard gestreden om de finaleplekken. Dymphie van Rooijen ging in haar eerste sprongen buiten de sector maar plaatste zich met haar derde sprong in de finale met een afstand van 14,42m. waar ze uiteindelijk de bokaal mee won. Wendy Helmes sprong haar eerste 14m. voor dit seizoen en werd daarmee tweede. De derde plek in de finale werd gesprongen door Margriet Kamphof met een mooie 13,20m. kan zij met een goed gevoel terug kijken op deze wedstrijd.

De junioren maakte hun beste sprongen in de eerste ronde. Wilco van Amerongen sprong voor wat die waard was en kwam tot zijn eerste 18m. sprong voor dit seizoen. Sander van Vliet, leider in het klassement, probeerde daar over heen te gaan, maar met een fraaie 17,63m. werd hij tweede in deze categorie. Zijn trainingsmaat Rian Baas was nog niet helemaal tevreden maar werd derde met een keurige 16,63m. In de junioren A groep werd ook hard gestreden. Arno Baas zat goed in de stok en sprong 16,05m. waarmee hij in deze categorie eerste werd. Hij werd gevolgde door Laurens Lekkerkerker 15,64m. en Maik Backx 15,39m.

Favoriet Erwin Timmerarends liet bij de jongens zien dat hij onverslaanbaar is. Helaas ging hij wat uit koers maar met zijn mooie sprong kwam hij tot 16,92m. waarmee hij de bokaal won. Hij werd gevolgd door Martijn Rietveld 14,61m. Stefan Baas was de verrassing van de avond, hij mocht finale springen en werd met 13,79 derde. John Cluistra sprong in deze categorie een nieuw persoonlijk record van 13,45m.

Aankomende zaterdag wordt er in Polsbroekerdam gestreden om de Jeva bokaal.
11:00 uur 2e klasse + jeugd
14:00 uur 1e klasse Jeva bokaal
We hopen de springers de vrijwilligers en het publiek dan weer te zien om er weer een mooie wedstrijd van te maken!