logo-polsbroekerdam.jpg
2012-06-24 13:09

1000e sprong net niet

Door Fijke den Hartogh

Zaterdag 23 juni in Polsbroekerdam was het dan eindelijk zo ver, de gerenoveerde polsstokaccommodatie zou in gebruik genomen worden.

Gelukkig hebben de investeringen van de afgelopen winter bij gedragen aan een top wedstrijd omdat na het slechte weer van de afgelopen dagen het zandbed er keurig droog bij lag, het nieuwe drainagesysteem werkte perfect.

Om 10 uur begon de dag met een Oldtimerrit voor trekkers, auto’s, motoren, solexen en fietsers, de opkomst was boven verwachting, velen hadden het weer wat afgewacht en waren toch gekomen. De deelnemers reden langs de 2 schansen in de Lopiker en Krimpenerwaard en kwamen voor de lunch op Salmsteke weer bij elkaar. Iedereen kreeg nog de gelegenheid bij dhr Lieshout in het museum te kijken en als aandenken een mooie foto mee.

Aansluitend was het dan al weer tijd voor de officiƫle opening van de schansen door de burgemeester van Lopik. Zij deed dat met charme en vol lof over de bijdrage van de vele vrijwilligers die met elkaar gezorgd hebben voor de finishing touch. De eerste sprongen gingen 5 deelnemers over alle schansen tegelijk, zij waren met een feestelijk lint aan elkaar verbonden. Vervolgens lieten de kinderen de ballonnen op.

De wedstrijd stond in het teken van de JEVA bokaal, een mooie beker voor iedereen die eerste is in zijn categorie dit is echt een collectors item, en de deelnemers waren erop gebrand deze in de wacht te slepen . Bastiaan de Bruijn sprong deze wedstrijd, zijn 1000e sprong ,hij was goed voorbereid, maar de wind liet de stok een kwartslag draaien wat helaas dus eindigde in nat pak voor deze atleet.

De wedstrijd bij de jongens werd geopend met een nette sprong van Ricardo Faaij met 14.73 Ronald van Bemmel ging daar gelijk overheen met 15.63. Ook Jens Vlasveld liet zich daarop in zijn eerste sprong gelijk gelden en sprong de winnende afstand van 16.20.

Bij de Junioren A sprong Matthijs van Rooijen een fantastisch nieuw record van 16.88 hiermee plaatste hij zich direct voor de finale van de Jeva-bokaal. Maik Backx begon de wedstrijd met een 14.78 en zijn 2e sprong van 16.06 was goed voor de 3e plek in de wedstrijd. Erwin Timmerarends liet een mooie serie zien van 16.74, 16.23 en in de finale had hij een uitschieter naar 18.17 waarmee hij verassend de 2e plek op eiste in de wedstrijd. Maar de allerbeste van de Junioren en tevens overall voor de dag was de aller verste afstand van Wilco van Amerongen 19.06. Met een fantastische serie van 18.53, 19.06 en 18.78 waarmee hij de JEVA-bokaal opnieuw won omdat zelfs de senioren het lieten afweten.

Bij de dames was het een Polsbroekerdams onderonsje tussen Jessica Snoek, Dymphie van Rooijen en Wendy Helmes. Waarbij Dymphie de wedstijd won met 14.43 maar in de finale kwam Wendy, onze Fierste Ljepper van Nederland, tot een afstand van 14.68, hiermee won zij bij de dames de Jeva-bokaal.

Bij de senioren werd er matig gesprongen door de toppers, Jaco de Groot, de Fierste Ljepper van Nederland, ging met veel was en een 16,65 en 17 meterrond in de pocket met de derde prijs naar huis. Theo van Kooten uit Haastrecht, deed het al een stuk beter, en kwam met een sprong van 17.63 tot een 2e prijs. De verassing kwam van Anthony Lekkerkerker en Jan-Willem de Groot die in de finale respectievelijk 17.71 en 17,73 sprongen. Hiermee werd Jan-Willem bij de senioren derhalve de verrassende kampioen met 17.73. Hiermee hield hij de beker in de familie.