logo-polsbroekerdam.jpg
2014-08-07 7:00

Mededelingen Hollands Kampioenschap

Beste Springers en Polsstokliefhebbers,

A.s zaterdag 9 augustus zal het Hollands Kampioenschap plaatsvinden in Polsbroekerdam. Dit is een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Hieronder vindt u enkele praktische zaken die ervoor zorgen dat de dag goed verloopt.

Deelname
De springers die deel mogen nemen aan het HK worden middels een persoonlijke uitnodiging op de hoogte gesteld. De selectie zal zijn op volgorde van het NEXT Vastgoed Klassement. Deelnemen zullen de beste 16 Dames, 16 Senioren, 8 Junioren en 8 Jongens. Is een deelnemer verhinderd, dan wordt de selectie aangevuld met springers uit de 2e klasse. (Deelnemers worden verzocht zich bij afwezigheid tijdig af te melden via wedstrijdadministratie@pbholland.com of via 06-19458012)

Aanvang
De wedstrijdceremonie zal om 14.15 uur aanvangen. Deelnemers worden verzocht zich op te stellen op de schansen in wedstrijd tenue.
Daarna worden alle springers voorgesteld. Hierna klinkt het Nederlands volkslied, wij vragen het publiek hierbij op te staan.
Deelnemers mogen aan de achterzijde de schans weer verlaten, waarbij ze een vaantje ontvangen.
Om 14.30 uur zal de eerste wedstrijdronde beginnen.
Het bestuur van de Polsstokbond Holland en van de organiserende vereniging Polsbroekerdam stelt de aanwezigheid van alle springers tijdens het voorstellen zeer op prijs.

Training
Donderdagavond vanaf 19:30 uur is er gelegenheid om te trainen met het bondsmateriaal op de schansen van Polsbroekerdam.

De huldiging
Na afloop zullen de Hollandse kampioenen meteen in het zandbed worden gehuldigd, waarna weer het Nederlands volkslied zal klinken voor de kampioenen. Ook de prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 worden meteen uitgereikt.

De volgorde kan in tegenstelling tot bij gewone wedstrijden in de finale nog wijzigen. Er zullen alleen prijzen zijn voor de 4 categorieën. Er is geen onderscheid in Topklasse of een andere klasse.

De bronzen springer wordt uitgereikt aan de springer die deze dag de verste sprong heeft gemaakt, ongeacht de categorie.

Kampioensfeest
Na afloop van de huldiging zal er in de feesttent een optreden plaats vinden van het Feestbeest Jerrick. Het feestbeest zal van 18:00 uur tot 22:00 uur aanwezig zijn. Hierbij is een feestje gegarandeerd.

De bakpan met de Polsbroekerdamse bakdames is zoals u gewend bent ook weer aanwezig.

De organisatie hoopt er een mooie dag van te maken en hopen u allen te begroeten aanstaande zaterdag in POLSSTOKKERDAM!

Sportieve groet,
Bestuur Polsbroekerdam