media Friesch dagblad
2014-08-08 18:41

FD: Van der Wal springt in IJlst naar Fries vrouwenrecord

Fierljepster Marrit van der Wal heeft gisteren in IJlst een nieuw Fries vrouwenrecord gesprongen

Van der Wal reikte in haar laatste sprong tot 16,57 meter en scherpte daarmee de vorige topafstand van Hilianne van der Wal (16,47) met tien centimeter aan. Hoewel concurrente Klaske Nauta derde werd met 15,18 meter, had de ljepster uit IJlst ook wat te vieren. Zij verbeterde het twee jaar oude nationaal klassementsrecord van ‘Hollandse’ Dymphie van Rooijen van 108,56 naar 108,59 meter.

Nauta werd in de finale nog voorbij gesprongen door Tessa Kramer (15,25), maar voor haar was de wedstrijd toen al voorbij. Nauta kampt met enige rugklachten en wilde zich sparen met het oog op het FK in Winsum. Datzelfde deed regerend kampioen Bart Helmholt bij de senioren. De Burgumer sprong in de serie 19,98 en dat was na de finale genoeg voor plaats drie. Nard Brandsma won de wedstrijd met een knappe 20,69 meter, waarna alleen Harlinger Thewis Hobma nog dichtbij kwam in de finale (20,42).

Senioren: 1. Nard Brandsma (It Heidenskip) 20,69, 2. Thewis Hobma (Harlingen) 20,42, 3. Bart Helmholt (Burgum) 19,98. Vrouwen: 1. Marrit van der Wal (It Heidenskip) 16,57, 2. Tessa Kramer (It Heidenskip) 15,25, 3. Junioren:Klaske Nauta (IJlst) 15,18. 1. Age Hulder (Burgum) 19,69, 2. Sytse Bokma (Hindeloopen) 18,18, 3. Bobby Zwaagman (IJlst) 17,17. Jongens: 1. Freark Kramer (It Heidenskip) 17,98, 2. Jan Teade Nauta (IJlst) 17,16, 3. Rutger Piersma (Molkwerum) 16,50.