2015-05-18 6:18

Wedstrijdverslag Polsstok verspringen Linschoten 16 mei ’15

Polsstokverspringseizoen gestart!

LINSCHOTEN De opening van het Polsstokverspringseizoen vond zaterdag 16 mei plaats tijdens de Van Vliet Caravans Cup. 3 kwartier voor aanvang van de wedstrijden trok de laatste regenbui over waarna het een prachtige en sportieve middag en avond werd voor de 138 deelnemende atleten en waar in totaal 17 persoonlijke records gesprongen werden.

Bij de Senioren won Rian Baas (Oudewater) de Cup met een sprong van 20.07 meter. Bij de Dames was Dymphie van Rooijen (Harmelen) oppermachtig met een sprong van 16.08 en bij de Junioren liet Erwin Timmerarends (Montfoort) met 17.57 zijn concurrenten zien wie de beste was. Bij de Jongens sprong Matthieu van Vuuren (Benschop)15.12 tijdens de finale.

In de avond vond de wedstrijd van de tweede klasse en de jeugd plaats.

Tijdens wedstrijd in de tweede klasse sprong bij de Senioren Matthijs Oosterom (Linschoten) met 15.31 meter naar de eerste plaats. Bij de Dames werd Marlinda Cluistra (Oudewater) eerste met een persoonlijk record van 11.69 meter. De beste afstand bij de Junioren was 15.83 meter en werd gesprongen door Remco Benschop (Snelrewaard). Bij de Jongens sprong Wijnan van Ingen (Zegveld) met 13.80 naar de eerste plaats.

Aan de jeugd wedstrijd deden 29 jonge talenten mee. Roy Velis (Benschop) was de beste bij de Jeugd A met 8.66 meter. Bij de Jeugd B was Cynthia Stigter (Lopik) met een persoonlijk record van 8.06 de winnaar en bij de Jeugd C sprong Dagne Verweij (Kamerik) naar de nummer 1 met een sprong van 7.25 meter.