2004-07-05 16:48

Pieter Verweij verrast met 18 meter-sprong

LINSCHOTEN – Bij het polsstokverspringen om het kampioenschap van Linschoten behaalde Pieter Verweij zijn eerste dagzege in dit seizoen

Uit de Goudsche Courant van 5 juli 2004

De 22-jarige springer uit Linschoten heeft deze zomer tijd nodig om in vorm te geraken. Tijdens de tweekamp tegen Friesland kwam Verweij, de laatste springer die de overstap van junior naar senior maakte, tot een beste seizoenafstand van 16.81 meter. In de finale in Linschoten sprong hij twee keer verder. Eerst werd 17.53 meter opgemeten, in de laatste beurt een uitstekende afstand van 18.21 meter.

Pieter Verweij heeft een persoonlijk record van 18.63 meter achter zijn naam staan. Maar dat dateert al weer van twee jaar geleden. „Ik ben er blij om. Ik moet eerst los komen wil ik een goede afstand springen. Na 17.53 meter had ik het gevoel dat de vorm terug kwam“.

Voor het puntenklassement tellen de finalesprongen niet mee.Toch slaagde Verweij er in zijn positie te verbeteren en dat kon niet worden gezegd van Erik Bos, die in de finale weliswaar een prima afstand van 17.49 meter haalde, maar in de reguliere wedstrijd op 15.91 meter was blijven steken. In het kampioenschap van Linschoten passeerde Bos (Waarder) in de finale wel Werner Kamphof uit Oudewater, die tot 16.48 meter kwam. Klassementsleider Tino Leliveld ontbrak. De na zijn blessure teruggkeerde Theo van Kooten (Driebruggen) kwam tot een gelukte sprong van 15.68 meter. De beide andere sprongen mislukten.

Bij de junioren ging de weer meespringende Jarno Knijff met een voortreffelijke sprong van 17.14 meter in zijn allereerste beurt als eerste de finale in. De nationale recordhouder in deze categorie Jaco de Groot had nog wat in petto. Hoewel de weersomstandigheden op de kille, winderige avond verre van ideaal waren sprong de Kameriker in zijn laatste beurt een uitstekende afstand van 17.95 meter. Met 16.55 meter kegde Floris van Elzakker uit Linschoten beslag op de derde plaats.

Margriet Kamphof versterkte met een sprong van 13.22 meter haar posiitie in het damesklassement. Met een sprong van 12.47 meter werd Gelieny van der Paauw tweede en Lianne van der Wijk met 2.22 meter derde.

Bij de jongens waar veel persoonlijke records scherper werd gesteld werd klassementsleider Christiaan Spruit uit Snelrewaard eerste met een pr van 15.81 meter. Kenneth Broos (Linschoten) deed het met 14.86 meter eveneens prima evenals Jan Willem de Groot met 14.83 meter.

Woensdagavond en zaterdagmiddag wordt gesprongen in Polsbroekerdam.