logo-zegveld.jpg
2016-07-10 21:35

Reinier Overbeek domineert.

Een heerlijke temperatuur, enthousiaste springers, veel publiek en misschien iets te veel wind. Dit is nog maar een kleine omschrijving van de prachtige 1e klas wedstrijd om de BoerBert Bokaal.

De klapper van de avond was natuurlijk de 18,46 meter van jongenstalent Reinier Overbeek (Benschop). Naast deze mooie sprong waren er nog 8 springers die hun persoonlijke record wisten te verbreken. 8 persoonlijke records op 1 avond bij de 1e klasse, dit zegt genoeg over de vorm waarin de springers zich op dit moment bevinden.

Jongens

Wat was het een mooie strijd in deze klasse. Na de voorrondes maakten Jelle Timmerman (Linschoten), Gerwin Kastelein (Zegveld) en Reinier Overbeek nog kans op de felbegeerde BoerBert Bokaal. Gezien de op dat moment verst gesprongen afstand, 16,57 meter door Reinier Overbeek, waren er voor Jelle Timmermans en Gerwin Kastelein nog volop kansen. De finale brak aan en de stokken werden op scherp gesteld. Iets te scherp voor sommigen zo bleek, Jelle en Gerwin maakten beide een natsprong. Toen kwam de koploper aan de beurt. Na zijn stok scherp te hebben gezet kwam de sprong. De sprong waarin hij al zijn talent en harde werken zou gooien. Krachtige aanloop, krachtige insprong, krachtig klimmen en een krachtige uitsprong, Reinier Overbeek deed het allemaal met succes en verpulverde zijn eigen persoonlijke record: 18,46 meter! Publiek enthousiast, Reinier enthousiast, zijn avond kon echt niet meer stuk. In de resterende finalesprongen werden er geen verbeteringen aangebracht van de afstanden. Reinier werd 1e, Gerwin 2e met een sprong van 16,12 meter en Jelle werd 3e met een sprong van 15,94 meter.

Senioren

De Senioren topklasse was vanavond wat minder druk bezet. Dit was dus voor de Senioren A een geschikt moment om goed te springen en zo een finaleplaats af te dwingen. 2 personen lukte dit en zo werd het een mooie finale met niet alleen maar springers uit de topklasse. In de voorrondes werd er al redelijk scherp gesprongen. 2 hoge 19-meters en een lage 20-meter kon er genoteerd worden voor respectievelijk Thomas van Midden (Vlist), Erwin Timmerarends (Montfoort) en Jaco de Groot (Woerden). In de finale werden de stokken nog maar eens op risicoafstanden gezet, zo ver dat ze in het water reikten. Helaas werd er voor de springers ditmaal gegokt en verloren. Geen verbeteringen in de finale, wat resulteerde in een derde plaats voor Thomas van Midden met 19,42 meter. Een 2e plaats voor Erwin Timmerarends met 19,65 meter en Jaco de Groot werd ruim 1e met een afstand 20,13 meter.

Junioren.

5 persoonlijke records bij de Junioren. Deze jongens verkeren in absolute topvorm. Daar waar Ricardo Faaij (Haastrecht) de laatste weken rond de 19 meter wist te springen, kon hij vanavond niet tippen aan 2 ‘op hol geslagen springers’. Ja zo kun je het wel noemen want wat een prachtsprongen zetten Ronald van Bemmel (Utrecht) en Paul van Meijeren (Zegveld) neer. Van Bemmel verbrak zijn stokoude persoonlijke record die nog uit zijn jongenstijd stamde. Paul van Meijeren had recent nog een persoonlijk record gesprongen en wist die ditmaal weer te verbeteren op zijn thuisschans. Ricardo Faaij werd zo 3e met een afstand van 17,30 meter. Ronald van Bemmel werd 2e met 17,51 meter en Paul van Meijeren soleerde naar een ruime overwinning met een sprong van 18,84 meter.

Dames

Bij afwezigheid van Dymphie van Rooijen lagen er toch voor iedereen kansen op die BoerBert bokaal, tenminste zo leek het. Er gingen 5 Dames over de 14 meter, een prima prestatie. 1 Dame daarvan stak toch met kop en schouders boven iedereen uit: Wendy Helmes (IJsselstein). Ze liet haar vorm de laatste weken al zien en de BoerBert bokaal lag haar wel. Die had ze vorig jaar immers al gewonnen. Na een laatste correctie aan de mikker te hebben doorgegeven begon ze aan haar sprong. Keurig, geconcentreerd energiek en krachtig als altijd vloog ze omhoog en verpulverde haar eigen kampioenschapsrecord met een afstand van 15,91 meter. Dit was een duidelijke 1e plaats voor haar. 2e werd Demi Groothedde (Jaarsveld) met een afstand van 14,75 meter en Liesbeth de With (Woerden) maakte het podium vol door 3e te worden met 14,61 meter.

Geschreven door: Arie van der Knaap