2004-12-01 17:22

[Fierljeppen] bij "Life and Cooking"

Op zondag 19 december zal in de uitzending van Life and Cooking een item over [Fierljeppen] komen. Dit programma komt op RTL 4 tussen 17.00 en 19.00 uur.

Op dinsdag 30 november zijn er buiten(!) opnamen gemaakt bij de Fierljepvereniging Grijpskerk. Twee jongedames zijn op verzoek van Carlo en Irene op zoek naar het Holland-gevoel. Deze keer is het thema Hollandse sporten en de dames kwamen bij een wel heel typisch Hollandse sport uit: [Fierljeppen].

Op deze droge maar koude middag kregen de meiden instructie van Douwe Boersma die nog helemaal het fierljepgevoel had na het indoor wedstrijdje van de zaterdag ervoor. Net als bij andere groepen (alleen komen die met mooi weer) mochten ze eerst wat oefenen met kleine polsjes om het gevoel een beetje te krijgen. Vervolgens ging het bij het mini-schansje ook nog steeds goed, zodat ze op de echte oefenschans over vier meter water mochten springen. Douwe liet zien dat je hiervoor alleen maar een flinke aanloop hoefde te nemen om dan mooi over het water te zweven. Kortom, fluitje van een cent. Hoe het afloopt? Zet de TV aan op 19 december.

Omdat de cameraploeg soep van een bekend merk had meegenomen, heeft Douwe in de kantine van de fierljepvereniging voor de dames nog Kip Tika gemaakt, zodat ze weer een beetje warm konden worden na dit koude middagje [Fierljeppen]. Ze vonden het een leuke kennismaking met deze echte Hollandse sport!

Klik hier voor de informatie over de uitzending