2005-06-02 8:10

Promoties / Degradaties

Naast een evenwichtiger verdeling van de springers over de schansen een belangrijke mededeling van de TC!

De eerste 3 klassementswedstrijden van de PBH zitten er weer op en dus is het weer tijd voor de eerste promotie/degradatie ronde van dit seizoen. Voorgaande jaren werden de promoties en dregradaties meestal direct na de wedstrijd bekend gemaakt. Dit keer heeft de TC er bewust voor gekozen om dit eerst met een grotere groep TC-ers te bespreken, omdat de situatie dit keer wat ingewikkelder was dan voorgaande keren. Daarom heeft de TC hierover vergaderd. Of dit ook nodig is voor de volgende promotie/degradatie rondes, is nog niet bekend. Vanzelfsprekend zal de TC blijven proberen de promoties en degradaties zo lang mogelijk voor de volgende wedstrijd bekend te maken, zodat de springers hier met hun training rekening mee kunnen houden.

Bij de promotie degradatie regeling is voor promotie uitgegaan van het klassement, bij de degradatie van de jongens vanuit de A groep is gekeken naar de gemiddelden om zo te voorkomen dat deze degradanten in de C groep terecht komen en daar de prijzen weg kapen. Ook heeft de TC rekening gehouden met een zo evenwichtig mogelijke verdeling over de schansen.

Dit zijn de promoties en degradaties:

Dames

A > B Johanne de Bruijn

A > B Wendy Helmes

B > A Carolien de Groot

Jongens

B > A Florus de With

B > A Simon van Beusekom

A > B Corne Lekkerkerker

A > B Gijsbert de With

C > B Reinier Langerak

A > C Geert Pieter de Bruijn

A > B Anthony Lekkerkerker

Junioren

B > A Paul Nap

B > A Hidde Kiers

Iedereen die is gepromoveerd gefeliciteerd, ga zo door! En iedereen die is gedegradeerd, zet hem op om weer in vorm te komen!

Nu nog een belangrijke mededeling van de TC: De TC heeft besloten om bij meer dan 16 springers op een van de 3 schansen de tijdslimiet voor de eerste 2 sprongen te verlengen van 5 kwartier naar 1 ½ uur voor alle 3 de schansen. Hiermee krijgt een ieder voldoende de tijd om zijn of haar stok te zetten, zich te concentreren en te springen. De TC zal e.e.a. per promotie/degradatie blijven evalueren.

Dit is dus geen reden meer om weg te blijven op een wedstrijd, je kunt gerust alle wedstrijden komen meedoen. Op naar de 60 springers per wedstrijd!