2006-03-26 18:57

Polsstokbond Holland benoemt twee ereleden

Op de algemene jaarvergadering van de polsstokbond Holland, die afgelopen donderdag in Polsbroekerdam werd gehouden zijn Bram te Brake en Teus Eikelenboom, beiden lid van de afdeling Jaarsveld, benoemt tot ereleden van de polsstokbond Holland

Bram, die deze avond door omstandigheden niet aanwezig kon zijn, werd benoemd omdat hij sinds de oprichting van het polsstokverspringen, zo’n veertig jaar geleden, in het bestuur heeft gezeten van de afdeling Jaarsveld, waarvan de laatste 20 jaar als voorzitter. Hij was er mede verantwoordelijk voor dat er een eerste Nederlands kampioenschap, en de tweekamp tegen Friesland werd georganiseerd op de schansen van de afdeling Jaarsveld. Ook was hij in de jaren negentig 5 jaar voorzitter van de PBH. Onder zijn voorzitterschap is het toenmalige bestuur begonnen met de jeugdtrainingen, iets waarvoor heden ten dage nog steeds de vruchten worden geplukt, getuige de vele jeugdleden die we nog steeds mogen begroeten. Bovendien is hij multifunctioneel, want er kan altijd een beroep op hem gedaan worden. Van meten, mikken, kaartjesverkoper,drankbezorger, maaien, baggeren, altijd is hij beschikbaar.

Ook Teus is al veertig jaar betrokken bij het polsstokverspringen. Eerst als actief springer, ooit werd hij tweede op een N.K., later werd hij leider van het demoteam. Onder zijn bezielende leiding zijn er ontzettend veel demo-wedstrijden verzorgd in het land. Dit om de sport zoveel mogelijk te promoten. Ook in technisch opzicht, Teus is al jaren lid van de technische commissie van de PBH, kunnen we altijd een beroep op hem doen. Bovendien is hij al sinds 15 jaar penningmeester van de afdeling Jaarsveld. Ook mogen we zeker niet vergeten dat de feesten die de afdeling Jaarsveld altijd organiseert geheel op het het conto van Teus (en zijn vrouw Janny) bijgeschreven mogen worden.