2006-08-04 9:52

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Polsbroekerdam

Door Jeannette van Schaik

Prijsuitreiking in de regen

Het is lang gelden dat er zo weinig jeugd aanwezig was. Er zijn wel heel veel springers met vakantie en misschien was de regen van deze dag wel een spelbreker, maar er waren maar 11 jeugdspringers aanwezig. Ook zijn er weer een aantal springers naar de grote schans.

Het was dus voor een goede springer als Geert Brokking niet moeilijk om te winnen deze avond. Hij wilde natuurlijk wel laten zien dat hij ook goed is met de enige 7 metersprong van vandaag. Zo won hij de eerste prijs met een afstand van 7.12 meter. Een tweede prijs was dit keer voor Judith Mulder met een afstand van 4.65 meter. Meer springers boven de 10 jaar waren er niet, dus ging de strijd vandaag vooral bij de jeugd t/m 9 jaar.

De enige die deze avond de 6 meterlijn wist te passeren was Ruben van Rooijen. Met een afstand van 6.03 meter wist hij de eerste prijs te winnen. De tweede prijs was voor Jens Vlasveld met een afstand van 5.92 meter. De derde prijs was deze avond voor Doriene de Wit met een afstand van 5.70 meter. Allemaal gefeliciteerd met jullie prijs en er waren ook nog wat pr’s gesneuveld, ook jullie gefeliciteerd. We waren dus vrij snel klaar. Misschien maar goed ook want we hebben de prijzen uit moeten reiken in de regen.

Het werd nog wel even droog, maar toch daarna kwam weer de regen. Dit keer met bakken uit de hemel vallen.Heel jammer voor de springers van de grote schansen. De wedstrijd is 2 keer stilgelegd en daarna afgelast. We gaan er zaterdag weer voor.

We hopen op iets beter weer en misschien wat meer jeugdspringers bij het Holland Kampioenschap. Ja want ook bij de jeugd word er gestreden om het Hollands Kampioenschap. Dit betekend dat er ook bij de jeugd een finale word gesprongen. Na de gewone wedstrijd mogen de drie met de verste afstand nog twee keer proberen die afstand te verbeteren in de finale. Wie weet mag jij je dan wel Holland Kampioen noemen. Heel veel succes allemaal.

Zaterdag middag om 14.00 uur begint de wedstrijd. Voor de laatste keer dit seizoen in Polsbroekerdam.