2006-08-07 22:00

Een echte spannende finale bij de jeugd.

Een verslag en foto's van de jeugdwedstrijd bij het Hollands Kampioenschap.

Van Jeannette van Schaik

Er werd gesprongen om de titel Hollands Kampioen. Veel van jullie vonden dat toch wel een mooie titel en er kwamen dan ook 26 springers om te strijden om die titel. Er waren 11 springers t/m 9 jaar en 15 v/a 10 jaar, dus was het in beide categorieën een spannende wedstrijd.

Dat de eerste sprong een daalder waard is bewees Remon Helmes maar weer. Hij mocht als allereerste springen en zette voor iedereen een scherpe afstand van 6.71 meter neer. Er was niemand in de wedstrijd die daar overheen sprong.

Alhoewel natuurlijk iedereen Hollands Kampioen 2006 wil heten werd de stok toch wel op scherp gezet. Sommige van jullie moesten dat bekopen met een natsprong, anderen konden zich toch nog de finale inspringen.

Zo zette Maik Backx al direct in de eerste ronde een afstand van 6.66 meter neer, waarmee hij de tweede finalist was.

Na ruim beraad met iedereen sprongen we toch een derde ronde. Dat was voor enkelen, mede door de opgekomen harde wind, een teleurstellende natsprong. Voor anderen weer een goede beslissing. Er zijn van die springers die graag tot het laatst wachten.

Zo ook Erik van Oort, hij sprong zich in de derde ronde nog de finale in met een afstand van 6.53 meter. De allerlaatste sprong was van Geert Bokking. Hij kwam na een 5.42 en een natsprong in de derde ronde toch nog tot een 6.70 meter, waarmee hij op een tweede plek de finale in kwam.

De finale was bij de jeugd v/a 10 jaar dan ook een spannende strijd. Ze waren goed “ingesprongen“ en Erik van Oort verbeterde in de eerste ronde zijn afstand tot 6.97 meter. Na een BS van Maik Backx kwam Geert Brokking. Hij zette de stok op scherp en het lukte hem om een afstand van 7.10 meter neer te zetten. Remon deed een goede poging en verbeterde zijn afstand tot 6.88 meter, maar het bleek niet genoeg te zijn.

Geert Brokking mag zich bij deze Hollands Kampioen 2006 noemen. Gefeliciteerd Geert.

Ook bij de jeugd t/m 9 jaar was de eerste sprong een daalder waard. Willeke Schalij zette in de eerste ronde een afstand van 6.81 meter neer. Een nieuw pr en een winnende afstand. Zelfs als zij hiermee bij de jeugd t/m 10 jaar mee zou springen zou zij als nummer 1 in de finale staan. Hier kunnen we dus nog heel wat van verwachten.

Ook veroverde Mirjam Oosterom met een afstand van 6.31 meter, weer in de eerste ronde, als tweede een finaleplaats. Ruben van Rooijen sprong zich in de tweede ronde op een finaleplaats met een afstand van 6.57 meter. Doriene de Wit wachtte ook tot de tweede ronde. Zij sprong na een natsprong een goede 6.40 meter. In de finale hebben zij een goede strijd geleverd, maar er werden geen afstanden meer verbeterd. De sprong van Willeke Schalij bleek toch de sterkste te zijn en zij mag zich Hollands Kampioen 2006 noemen. Ook Willeke gefeliciteerd, ook met je nieuwe pr.