2006-09-29 13:10

SC Heerenveen toont wederom veerkracht bij het fierljeppen in IJlst

Tekst uit "It Kypmantsje"

Nog nagenietend van een fantastisch NK fierljeppen op 26 augustus jl. was het op donderdag 31 augustus wederom een drukte van jewelste in en rondom de fierljepaccommodatie te IJlst. Ook burgemeester drs. ing. J. Reitsma en wethouder S. Kanzelaar-Rinzema kwamen even een kijkje nemen.

Na een periode van 4 jaar was het wederom het woord aan de selectie van SC Heerenveen om nader kennis te maken met het fierljeppen. Ook de pers was dit keer weer goed vertegenwoordigd. Zowel SBS als omroep Friesland lieten later op de avond weer leuke beelden zien en ook de schrijvende pers wist de weg naar deze fierljepclinic welke werd betiteld als “ïnburgeringcursus“ te vinden.

Na de officiële opening en welkom in het jeugdhonk van IJlst was het de beurt aan de profvoetballers van SC Heerenveen. De fierljepclinic die werd begeleid door Rimmer Abma, Pieter Bult en Thewis Hobma was wederom een groot succes en ook de prestaties bleven niet achterwege. Uiteindelijk sneuvelden er weer diverse nationale records en het was de Fin Niklas Tarvajärvi die na een paar ferme klimslagen het topje van de polsstok wist te bereiken en daarmee de verste afstand van 11.95 meter wist te noteren. Na een groot aantal droogsprongen van de profvoetballers waaronder ook de enige fries en oud-spits van QVC en v.v. Sneek in het internationale gezelschap Age Hains Boersma die uiteindelijk op de vierde plaats eindigde met 11.35 meter Ook de begeleidingsploeg gaf een goed voorbeeld en lied dit keer van zich spreken.

Hoofdtrainer Gert Jan Verbeek (bij de vorige clinic van 4 jaar geleden de beste deelnemer) werd dit keer 3e met 11.54 meter na de trainer van het beloftenteam Henk Herder 11.65 meter. De clinic verliep bijna vlekkeloos met uitzondering van de Canadees Michael Bradley die volledig misgreep bij de insprong en een scheurtje boven zijn wenkbrauw opliep Ook de fysiotherapeut Bote van der Wit kwam door een kortdadig optreden van Rimmer Abma er gelukkig alleen met een nat pak van af. Oud Feijenoord speler en international Paul Bosvelt toonde na een nerveuze start (dit kost meer zenuwen dan bij een interlandwedstrijd!) erg enthousiast door een 2e poging te wagen over de officiële wedstrijdschans 9.63 meter.

Na afloop werd over het water met het skutsje van Piet Osinga een bezoek gebracht aan de houtzaagmolen te IJlst waar Simon Jellema de nodige aandacht voor zich kon opeisen. Last but not least werd er uiteindelijk afgesloten met een keurig verzorgde broodmaaltijd bij de fam Schreur in het Wapen van IJlst.


Op de foto (Mustafa fotoredactie.nl): de complete selectie met uitzondering van 4 buitenlandse internationals die elders verplichtingen hadden en het begeleidingsteam van de fierljepvereniging IJLst e.o.