2007-04-23 14:39

Polsstokaccommodatie Jaarsveld prooi voor Vandalen

In de nacht van vrijdag 20 april op zaterdag 21 april jl. hebben vandalen een groot gedeelte van de polsstokaccommodatie op recreatieterrein ’Salmsteke' te Jaarsveld gesloopt

Waarschijnlijk hebben de vandalen de houten opbouw van de accommodatie gebruikt voor een kampvuur waarvan de resten op het strand langs de Lek gevonden zijn.

Van de 3 wedstrijdschansen zijn er 2 geheel vernield en zullen dus opnieuw opgebouwd worden, naast de extra tijd die dit vergt is dit ook een klein financieel drama voor de vereniging die druk aan het sparen is om de accommodatie, de oudste originele schans in Nederland, te renoveren en aan te passen aan de eisen die het moderne polsstokverspringen tegenwoordig met zich meebrengt.

De accommodatie die elk jaar door de vrijwilligers van de vereniging op de juiste wedstrijdhoogte gebracht wordt met behulp van houten kistjes, was juist afgelopen week weer in orde gebracht om de buitentrainingen te kunnen starten voor het nieuwe seizoen wat op 19 mei zal starten.

Omdat de accommodatie buitendijks ligt, moet er voldaan worden aan een aantal eisen in verband met de waterhuishouding, één van de eisen is dat de permanente accommodatie niet hoger is dan de zomerdijk, om problemen te voorkomen bij hoog water.

Om aan de regels van de Polsstokbond te voldoen bouwt de Afdeling Jaarsveld elk jaar als de dreiging van hoog water weg is een tijdelijke verhoging op het permanente talud in de uiterwaarden.

Of de geplande trainingen die voor dinsdag gepland stonden nog doorgang kunnen vinden is op dit ogenblik nog niet bekend.

In overleg met de gemeente Lopik, de politie Lekstroom en de Polsstokvereniging Jaarsveld

Is er besloten om een beloning van € 500,= uit te loven voor diegene die de tip kan geven die leid tot aanhouding van de vandalen