2007-05-27 8:37

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd

Het begon allemaal wel heel mooi vandaag voor de springers van polsbroekerdam. Zij moesten wat eerder aanwezig zijn voor een verrassing.

Door Jeannette van Schaik

Wat het was wist nog niemand. Het was een gift van een sponsor. Het waren hele mooi sporttassen. Alle tassen hebben een persoonlijk naamkaartje eraan zodat je hem niet zo snel kwijt kunt raken of in de war raakt met anderen. Alle springende leden hebben er een gekregen. Zij waren zeer blij met dit leuke cadeau. Onze hartelijke dank hiervoor.

Verslag van de jeugdwedstrijd

Er waren 22 jeugdspringers naar Polsbroekerdam gekomen om de strijd met elkaar aan te gaan. Er zijn 65 sprongen gemaakt waarvan er 2 buiten de sector waren (BS) en maar 6 natsprongen. Heel veel droge sprongen dus, tussen de 4.75 en 7.87 meter. Goed gesprongen!

In de eerste ronde sprongen Doriene van der Stok, Brenda Baars, Remco Benschop, Stefan Baas, Julia van Eijk en Erwin Timmerarends al een nieuw pr. In die ronde nam Erwin Timmerarends de leiding gevolgd door Stefan Baas en Doriene van der Stok.

In de tweede ronde was het heel anders. Toen sprong Maik Backx zich met 7.87 meter naar een eerste plaats. Niemand kon daar nog bovenuit komen. Hij bleef daarmee op de eerste plaats staan. Jordin Maton sprong zich met 7.14 meter op de tweede plaats en Erwin Timmerarends ging daarbij naar een derde plaats met de 7.10 meter uit de eerste ronde. Erwin gaf zich niet gewonnen en sprong weer een nieuw pr van 7.17 meter waarmee hij op de tweede plaats eindigde en Jordin Maton op een derde plek eindigde met de 7.14 meter.

Bij de jeugd t/m 9 jaar was het Gerben van Schaik die in de eerste ronde al de leiding nam met 6.22 meter. Brenda Baars sprong zich met een nieuw pr van 5.34 meter naar de tweede plaats.

Gerben van Schaik verbeterde zijn afstand nog met 8 cm in de derde ronde naar 6.30 meter maar niemand sprong daar overheen en hij eindigde daarmee op de eerste plaats. Ook Brenda Baars verbeterde haar afstand nog met 17 cm naar weer een nieuw pr van 5.51 meter. Zij bleef daarmee op de tweede plaats.

Voor de derde plaats was het nog even spannend. Julia van Eijk en Sharon van Zelderen waren aan elkaar gewaagd. Dan sprong Julia een stukje verder en dan Sharon weer. Uiteindelijk was het Julia van Eijk die na 3 nieuwe pr’s toch 7 cm voor Sharon van Zelderen wist te eindigen. Julia had met 5.31 meter gewonnen en eindigde daarmee op de derde plaats.

Nog een mededeling voor alle spring(st)ers van de jeugdschans

Er word bij de jeugd gesprongen in een jeppie t-shirt. Deze t-shirts zijn verkrijgbaar bij Joke de With. Zij is (bijna) altijd aanwezig. Je kunt haar ook bellen op nummer 0348451264 of een mail sturen ledenadministratie@pbholland.com . Je kunt aan haar verdere inlichtingen vragen of een bestelling doorgeven. Ook kan dat bij een wedstrijd. Als je niet weet wie zij is kun je het bij de jeugdschans vragen aan Cora, Mieke of Jeannette. Zij kunnen je verder helpen. Zolang als je geen jeppie shirt hebt kun je meespringen in een wit t-shirt. We hopen jullie binnenkort allemaal te zien in zo’n jeppie t-shirt.

De volgende wedstrijd is op woensdag 30 mei om 19.00 uur in Vlist.