2007-08-12 17:29

Een heuse en superspannende finale bij de jeugd

Door: Jeannette van Schaik

Deze dag stond in het teken van het Holland Kampioenschap. En zoals altijd bij het Hollands Kampioenschap springt de jeugd ook een finale. Degene met de 4 beste afstanden strijden dan nogmaals om de eerste plaats.

In de eerste ronde was het een waar waterspektakel. Van de 9 springers bij de jeugd t/m 9 jaar gingen er 8 nat. Alleen de in vorm zijnde Paola van der Paauw wist met 6.13 meter de overkant droog te halen.

In de tweede ronde ging het voor Robert Benschop en Gerben van Schaik beter. Zij wisten deze keer ook droog over te komen. Zij wisten nog niet over de 6 meterlijn heen te springen, dus stond Paola van der Paauw nog aan de leiding. Terwijl zij er nog een schepje bovenop deed om6.37 meter te springen en het de jongens dus nog wat moeilijker te maken.

In de derde ronde deed Gerben van Schaik wel zijn best maar wist net niet ver genoeg te komen om over de afstand van Paola heen te springen. Robert Benschop deed het niet weer iets beter en sprong 6.40 meter. Ook Arjan Mulder wist deze ronde droog de overkant te bereiken. Zo gingen zij de finale in met
Robert Benschop 6.40 meter
Paola van der Paauw 6.37 meter
Gerben van Schaik 6.30 meter
Arjan Mulder 5.95 meter

De finale was niet minder spannend. Gerben wist direct de afstand van Paola van der Paauw te verbeteren naar 6.57 meter. Maar Paola van der Paauw wilde heel graag een keer eerste worden en ging er helemaal voor. Zij had haar dag en liet zich dat niet afnemen. Zij sprong als enigste over de 7 meterlijn heen met 7 centimeter en wist zo haar eerste plaats weer terug te pakken.

Robert Benschop deed wel heel erg zijn best maar in de eerste finalesprong kwam hij niet verder dan 6.26 meter. De tweede sprong ging echter wat beter en hij verbeterde wel de afstand van Gerben van Schaik.
Alleen Paola van der Paauw was vandaag te sterk voor iedereen. Zij sprong de tweede finalesprong wel nat, maar dat maakte haar niet meer uit. Het was lekker water zei ze.

Zo was Paola van der Paauw Hollands Kampioen 2007 bij de jeugd t/m 9 jaar.

Op de tweede plaats stond Robert Benschop met 6.87 meter en derde werd Gerben van Schaik met een afstand van 6.57 meter.

Bij de jeugd va 10 jaar was het ook een spannende strijd.

De eerste ronde nam Remco Benschop de leiding. Hij sprong op 5 centimeter na 7 meter.
Maar waar Pim Hoogendoorn in de eerste ronde nog nat sprong, ging het in de tweede ronde beter. Hij haalde net niet de afstand van Remco Benschop, maar zette zijn voetafdrukken bij 6.94 meter neer.

En daar was Geert Brokking weer. Hij wilde toch echt een keer over de 8 meter heen springen. In die tweede ronde lukte hem dat niet. Hij kwam tot een afstand van 7.79 meter.
Natuurlijk deed Pim Hoogendoorn nog een poging, maar kwam niet verder als, een toch hele mooie afstand van, 7.25 meter.
Zo deed natuurlijk Remco Benschop nog een poging. Hij sprong zich wel goed de finale in met 7.22 meter.

Om de vierde plaats was het ook nog spannend. Doriene de Wit en Koen van der Vlist sprongen beiden een afstand van 6.89 meter in de tweede ronde. Het kwam dus op de derde ronde aan. Daar sprongen zij allebei nat. Als dat gebeurt word er gekeken naar de sprong ervoor. Daar had Doriene de Wit een afstand van 6.35 meter staan en Koen van der Vlist 6.18 meter. Zo ging Doriene de Wit de finale in.

In de finale kun je je afstand verbeteren. Dat betekent dat je de afstand die je in de voorrondes gesprongen hebt meeneemt. Die tellen dus ook mee. Je hebt dus gewoon extra kansen om nog verder te springen. De finalesprongen tellen niet mee in het klassement. Als je een pr springt telt dat wel als je pr, zoals bij Robert Benschop, maar ook dat telt niet mee in het klassement.

In de finale werd er nog flink gestreden om Hollands Kampioen te worden.
Helaas ging dat niet goed voor Remco Benschop. Hij sprong twee keer nat in de finale, maar het was heel goed geprobeerd.
Ook Doriene de Wit sprong een keer nat en kon haar afstand niet meer verbeteren.
Maar Pim Hoogendoorn sprong zich heel even naar de eerste plaats. Hij zette een afstand van 7.89 neer. Maar ja Geert Brokking laat zich zijn eerste plaats zomaar niet afnemen en ging er dus weer voor. Het lukte hem dit keer wel over de 8 meterlijn heen te komen met 16 centimeter.

Zo werd Geert Brokking Hollands Kampioen 2007 bij de jeugd va 10 jaar.

Een hele goede tweede werd Pim Hoogendoorn met 7.89 meter en derde werd Remco Benschop met 7.22 meter.

Allemaal gefeliciteerd met jullie prijs. En Robert Benschop jij gefeliciteerd met je nieuwe pr. Je was vandaag de enigste.

De volgende wedstrijd is op woensdag 15 augustus 2007 om 19.00 uur in Linschoten.