2008-05-25 18:11

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Vlist

Door Jeannette van Schaik

Het beloofd een mooi seizoen te worden voor de jeugd

De tweede wedstrijd met 22 nieuwe PR’s !!

De openingssprong was dit keer voor Koen van de Vlist. Hij verbeterde zichzelf met een nieuw PR van 7.05 meter. De eerste van de vele PR’s die gesprongen zijn deze middag in Vlist.

Coen Huisman sprong voor het eerst mee, hij sprong direct een mooie afstand van 7.14 meter. Daar stak Glenn Nobel een stokje voor. Hij had de eerste 8 metersprong dit seizoen in gedachten. Helaas lukte dat net niet. Wel een nieuw PR van 7.99 meter. In de eerste ronde leverde hem dat de eerste plaats op.

Er werden nog wel pogingen gedaan en dat leverde wel voor Robin van Duin (7.85 meter), Paola van der Paauw (7.49 meter), Mirjam Oosterom (7.30 meter) een nieuw PR op.

De tweede ronde ging de strijd nog iets feller. Aan Coen Huisman was de eer om dit seizoen als eerste over de 8 meter te springen. Heel knap als je je eerste wedstrijd verspringt. Met een afstand van 8.23 meter ging hij de tweede ronde in.

Stefan Klok, Mirjam Oosterom en Willeke Schalij deden nog wel erg hun best door 2 PR’s te springen, maar redde het niet. Zo ook Esther Stigter. Zij is nog maar net begonnen en als je in je tweede wedstrijd al je vierde PR springt is dat heel knap. Zij heeft nu al een PR van 7.16 meter. Dat beloofd wat te worden in de toekomst.

Remco Benschop ging ervoor, helaas had hij net 2 centimeter tekort om in de prijzen te vallen. Hij kon net niet op tegen de sterk springende thuisspringers. Met een afstand van 7.83 meter eindigde hij op een hele goede 4de plaats.

De uitslag bij de jeugd vanaf 10 jaar is:

1ste plaats Coen Huisman 8.23 meter
2de plaats Glenn Nobel 7.99 meter
3de plaats Robin van Duin 7.85 meter

Bij de jeugd t/m 9 jaar opende Auke de Wit met een te verbeteren afstand van 7.10 meter. Een mooie opening waar Gerben van Schaik overheen sprong naar een afstand van 7.39 meter. In de tweede ronde ging Auke de Wit er weer voor, hij verbeterde zichzelf. Ook Auke sprong een nieuw PR van 7.27 meter, maar kwam niet ver genoeg om Gerben van Schaik van de eerste plaats af te halen. Brenda Baars, die in de eerste ronde al een PR sprong van 6.45 meter deed heel haar best tussen alle jongens. In de tweede ronde sprong zij echter weer een nieuw PR. Zij kwam tot een mooie afstand van 6.69 meter. Helaas was voor Reinier Rietveld en Arjan Mulder de wind te sterk en zo ook de overkant te ver. Zij sprongen beiden twee natsprongen. Zo eindigde Brenda keurig midden tussen de jongens in. Goed gedaan.

De uitslag van de jeugd t/m 9 jaar was:

1ste plaats Gerben van Schaik 7.39 meter
2de plaats Auke de Wit 7.27 meter
3de plaats Brenda Baars 6.69 meter

Koen, Coen, Stefan, Glenn, Ariekeo, Esther, Remco, Auke, Judith, Robin, Brenda, Paola, Mirjam, Lizanne, Willeke. Gefeliciteerd met jullie nieuwe PR.

De volgende wedstrijd is op dinsdag 27 mei om 19.00 uur in Polsbroekerdam.

We hopen jullie dan allen weer te zien. Het is de bedoeling dat je in een jeppie shirt springt. Als je die niet hebt kun je in een wit t-shirt, liefst zonder opdruk, springen.