2008-06-08 17:05

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Linschoten

Door Jeannette van Schaik

Weinig natsprongen en 9 nieuwe pr’s in Linschoten

Robin van Duin opende de wedstrijd met een te verbeteren afstand van 7.34 meter. 17 sprongen kon hij zeggen dat hij bovenaan stond. Toen kwam Glenn Nobel in actie. Hij wilde ook graag een keer nummer 1 worden. Hij ging goed over en sprong een afstand van 7.65 meter. Voor hem duurde de pret wat minder lang, want toen Coen Huisman aan de beurt was, kwam de lat wel heel hoog te liggen. Coen sprong 4 centimeter over de 8 meterlijn heen.

In de tweede ronde wilde natuurlijk iedereen voor een prijs gaan. Dat was wel te zien aan de afstanden. Op een enkeling na sprong iedereen verder als in de eerste ronde. Er zijn ook weer 9 PR’s gesneuveld. En alhoewel we naast ons, bij de grote schansen, regelmatig grote plonzen hoorden, waren er bij ons maar 2 die echt kopje onder gingen. Je kunt dus best zeggen dat er goed gesprongen is bij de jeugd.

Zo verbeterden Robin en Glenn wel hun eigen afstand in de tweede ronde, maar de afstand van Coen was toch wel te ver voor hen.

Willeke maakte een mooie sprong en het werd dus nog wel even spannend, maar helaas was het niet ver genoeg voor een prijs. Wel een mooie vierde plaats met een afstand van 7.22 meter. Ook Arieko sprong, 6 centimeter, over de 7 meter heen en met deze afstand werd hij keurig vijfde.

Zo werd de uitslag:

Coen Huisman met een afstand van 8.04 meter Gelnn Nobel met een afstand van 7.80 meter Robin van Duin met een afstand van 7.46 meter

Bij de jeugd t/m 9 jaar was er dit keer geen enkele natsprong. Een hele mooi prestatie!! Maar hoe spannend kan het zijn? Brenda Baars opende deze spannende strijd met een afstand van 5.77 meter. Julia van Eijk kon het beter en ging er overheen naar 5.98 meter.

Toen kwam Gerben van Schaik in actie. Hij sprong, net 7 centimeter, over de 6 meterlijn heen. Ook Reinier Rietveld ging goed over en belandde bij 5.62 meter in het zandbed.

Maar daar kwam Auke de Wit. Hij ging duidelijk verder over de 6 meterlijn heen. Met een afstand van 6.28 meter nam hij de leiding over. Alleen Mattheu van Vuuren moest deze ronde nog springen en met 5.89 meter was hij niet echt tevreden.

En net als bij de oudere jeugd ging het er hier ook weer strijdlustig aan toe. In de tweede ronde verbeterde deze jonge springers allemaal hun eerste afstand. En was de laatste sprong beslissend voor wie er wel of net niet in de prijzen viel.

Zo sprong Brenda Baars zich in de tweede ronde, met een afstand van 6.01 meter, weer naar een derde plaats. Maar toen de beurt aan Julia van Eijk was, bracht zij daar verandering in. Met net 1 centimeter verder, voor haar een 6.02 meter, eiste zij die plaat weer op.

Ook deze keer ging het bij Gerben van Schaik weer goed en met een afstand van 6.35 meter eiste hij de eerste plaats weer op. Een strijd om de centimeters dus. Want toe Auke de Wit aan de beurt was, sprong hij toch net weer 4 centimeter verder dan Gerben. Voor hem een afstand van 6.39 meter.

Maar ook nu moest Mattheu van Vuuren nog springen. Dat werd de allesbeslissende sprong. Ook hij kwam over de 6 meterlijn heen. En wel met 14 centimeter. Hiermee werd hij derde.

Zo zie je maar weer dat de strijd nooit gestreden is totdat de laatste sprong gesprongen is.

Zo is de uitslag:

Auke de Wit met een afstand van 6.39 meter Gerben van Schaik met een afstand van 6.35 meter Mattheu van Vuuren met een afstand van 6.14 meter

Henri, William, Roaslieke, Britt, John, Danny, Nees gefeliciteerd met jullie nieuwe Pr’s.

De volgende wedstrijden zijn woensdag 11 juni om 19.00 uur in Vlist.

En zaterdag 14 juni om 18.30 uur ook in Vlist.

Er zijn dan ook weer jeppie shirten te koop. Voor € 10.00 heb je zo’n leuk shirt waarmee je echt laat zien dat ook jij een echte polsstokverspringer ben.