2008-06-27 7:27

Polsstokverspringers strijden tegen fierljeppers – Tweekamp 2008

Polsbroekerdam Zaterdag 5 juli om 14:00 uur is het zover. Dan strijden de polsstokverspringers uit Holland tegen de fierljeppers van Friesland in Polsbroekerdam om de jaarlijkse Tweekampbokaal.

De Tweekamp Holland versus Friesland is één van de sportieve hoogtepunten van het zomerseizoen in het Groene Hart. Alle topspringers uit Nederland zullen aanwezig zijn bij deze wedstrijd die al sinds 1966 jaarlijks versprongen wordt. Bij de wedstrijd worden enkele duizenden bezoekers verwacht, ook de mediabelangstelling zal weer groot zijn.

De wedstrijd is vanaf 14:00 uur tevens live te volgen via het internet via de website van de Polsstokbond Holland (http://www.pbholland.com ).

De Friezen zullen ook dit jaar als favoriet de wedstrijd in gaan. Twee jaar geleden zorgde Holland echter voor een daverende verrassing door in eigen huis - de wedstrijd wordt afwisselend in Holland en Friesland gesprongen - de Friezen ruim (11,26 meter) te verslaan. Vorig jaar, in het Friese IJlst, was er een nipte nederlaag (1,97 meter) voor het Hollandse team.

De sterke seizoenstart van de Hollanders zal het Friese kamp angst inboezemen. Zowel Jaco de Groot (Kamerik) als Theo van Kooten (Driebruggen) wisten dit seizoen de 20 meter te passeren. Een afstand die in Friesland nog niet gesprongen is. Bij de Dames sprong Dymphie van Rooijen (IJsselstein) reeds een Hollands Dames record van 15.28 meter.